CHP Kırşehir belediye başkan adayı açıklandı. Önümüzdeki 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde aday adaylığı için 15 binin üzerinde başvuru alan Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP), 125 belediye başkan adayı daha belli oldu.  Peki, CHP Kırşehir belediye başkan adayı Selahattin Ekicioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

CHP KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI 2023/2024

CHP Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu oldu. 

Selahattin_Ekicioğlu_1

SELAHATTİN EKİCİOĞLU KİMDİR?

Selahattin Ekicioğlu, 3 Mart 1960'ta Kırşehir'de çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatını Kırşehir'de tamamlayan Ekicioğlu, 1970'li yıllarda babasıyla birlikte inşaat sektörüne giriş yaparak bir kooperatif oluşturmuştur.

Aile şirketi çatısı altında ticari faaliyetlerine devam eden Selahattin Ekicioğlu, 1983'te ulusal ve uluslararası taşımacılık, yakacak ve inşaat malzemesi tedarikini şirket bünyesine eklemiştir.

Selahattin_Ekicioğlu_3

1990'lı yılların başında otomotiv sektöründe de faaliyet göstermeye başlayan Ekicioğlu, tarım makineleri satışı, lastik, jant ve akü bayilikleri gibi alanlarda ticaret yapmıştır.

İzmir'de faaliyet gösteren Ekicioğlu Tarım adlı şirketiyle, tarım ilacı ve tohum distribütörlüğü yapmaktadır. 1993'ten bu yana birçok ulusal ve uluslararası zirai ilaç ve tohum markasının Ege Bölgesi'ndeki dağıtımını üstlenmiştir. Ayrıca, adına patentli birçok zirai ilacın üretimini gerçekleştiren Ekicioğlu, 2013 yılında Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilmiştir.

Evli ve üç çocuk babası olan Selahattin Ekicioğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırşehir Belediye Başkan adayı oldu.