Olası İstanbul depremi için açıklamalarda bulunan Şener Üşümezsoy Kimdir? İstanbul depremi için neler söyledi? İşte detaylar..

Şener-üşümezsoy-kimdir-10-aralık-2023-1

ŞENER ÜŞÜMEZSOY KİMDİR?

1950 yılında Üsküdar'da doğan Şener Üşümezsoy,İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora yaptı. 1991'de profesör unvanı aldı.

şener-üşümezsoy-kimdir-10-aralık-2023-4

2012 yılında "Tropytürk" yarışmasına, 2013 yılında 'Ben Buradan Atlarım' yarışmasına katıldı. Bir dönem MTA'da çalışan Üşümezsoy, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde öğretim üyeliği yaptı. 1999 depreminden sonraki açıklamaları ile tanınan Şener Üşümezsoy, 6 Şubat Kahramanmaraş depremi ile tekrar gündeme gelmişti. Şimdi de olası İstanbul depremi için açıklamalarda bulunmaktadır. 

Şener-üşümezsoy-kimdir-10-aralık-2023-2

İSTANBUL DEPREMİ AÇIKLAMASI

Marmara Denizi'nde olan 5.1 ve 4.2'lik depremler sonrasında gözler beklenen Marmara depremine çevrildi. Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, beklenen depreme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Gemlik'te meydana gelen depremler sonrası olası İstanbul depremi de yeniden gündem oldu.

Şener-üşümezsoy-kimdir-10-aralık-2023-3

Deprem Bilimci Prof. Dr. Üşümezsoy, Marmara'nın kuzeyindeki fayın ölü olduğunu aktararak, asıl tehlikeli fayın Yalova'nın Çınarcık bölgesinin önlerinden geçtiğini aktardı.'İstanbul'da 7'nin üzerinde deprem bekliyoruz' açıklamalarını değerlendiren Prof. Dr. Üşümezsoy, Marmara Denizi'ndeki fayın ölü bir fay olduğunun söylendiğini aktardı.

şener-üşümezsoy-kimdir-10-aralık-2023-5-1

Asıl fayın Yalova'nın Çınarcık bölgesinin önlerinden geçtiğini belirten Prof. Dr. Üşümezsoy, "Hiçbir zaman Kuzey Marmara kenarından giden bir fayımız söz konusu değil." dedi.

Editör: Nurseli Fırat