Bursa'nın İnegöl ilçesinde Oktay Alan (27) hırsızlık amacıyla girdiği evin sahibi Fırat T. (29) tarafından evde yakalanıp polise teslim edildi. Gözaltına alınan Oktay Alan, ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakıldı. Alan serbest bırakıldıktan 5 saat sonra yolda karşılaştığı ev sahibi Fırat T. ve arkadaşı Musa C.'yi (22) bıçakladı

EV SAHİBİNE BIÇAKLA SALDIRDI 

Olay, Bursa Muratpaşa Caddesi'nde meydana geldi. Arkadaşı Musa C. ile yürüyen Fırat T., yol üzerinde serbest bırakılan Oktay Alan ile karşılaştı. Taraflar arasında yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Oktay Alan, elindeki bıçakla Fırat T.'yi göğsünden, Musa C.'yi ise bacağından yaraladı. Yaralılar kaldırıldıkları İnegöl Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınırken, Oktay Alan ise polis ekipleri tarafından metruk bir binada saklanırken yakalandı.

"KENDİMİ KORUMAK İÇİN BIÇAKLADIM"

Emniyet Müdürlüğünde verdiği ifadesinde, yaralama suçlarını kabul eden Oktay Alan, "Özel halk otobüsünü beklediğim sırada Fırat T. gelip yüzüm tükürdü. O esnada aramızda kavga çıktı. Kendimi korumak için bıçakladım" dedi. İfade işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Alan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Ozan Barış Erim