Siyah-beyazlı kulübün tarihindeki 34. başkanı olarak 20 Ekim 2019'da göreve gelen, 29 Mayıs 2022'deki olağan seçimli genel kurulda ikinci kez başkan seçilen Ahmet Nur Çebi,  koltuğunu yeni başkana devredecek. Bu sezon futbol takımının kadro planlaması ve sergilediği kötü performans nedeniyle eleştirilerin hedefi haline gelen Çebi, 3 yıllık görev süresi dolmadan olağanüstü seçimli genel kurula gitme kararı aldı.

hasan arat serdar adalı

Beşiktaş'ın yeni başkanlığı için eski yöneticiler Hasan Arat ile Serdal Adalı yarışıyor. 

SERDAL ADALI KİMDİR? KAÇ YAŞINDA VE NERELİ? 

Serdal Adalı, 1964 yılında Adana'da doğdu. 1984 yılında iş hayatına atıldı. Babasının rahatsızlığı dolayısıyla California Üniversitesi'ndeki lisans eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan Adalı, ailesinin desteğiyle Adalı Holding'i kurdu.

İnşaat, servis, lojistik, catering ve enerji alanlarında 6 bini aşkın çalışanıyla uluslararası alanda iş yapmaktadır.

serdal adalı 2

21 Eylül 2012 tarihinde Veliefendi Hipodromu Şeref Salonu'nda yapılan Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu sonrası Türkiye Jokey Kulübü'nün 25. başkanı oldu. Beşiktaş kulübünde futbol şube sorumlusu ve asbaşkan olarak görev almıştır. 25 Mayıs 2013 tarihindeki yazılı açıklamayla Beşiktaş başkanlığına adaylığını açıkladı. Ancak 16 Haziran 2013 tarihindeki başkanlık seçimini kaybetmiştir.

Ekim 2019 yılında Fikret Orman'ın istifasından sonra Beşiktaş başkanlık yarışına aday oldu. Ancak Ahmet Nur Çebi'nin ardından 2. oldu. Yarışta 3. olan ise Hürser Tekinoktay'dı.

Serdal Adalı, 12 Temmuz 2011'de "Şike yapmak" suçlamasıyla gözaltına alındı. Savcılık tarafından ifadesi alınan Adalı, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

serdal adalı 1

Yaklaşık 5 ay Metris Cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'nda yapılan değişiklikten sonra tahliye edildi.

Adalı, evli ve iki çocuk babasıdır.

SERDAL ADALI'NIN SERVETİ NE KADAR?

Adalı Holding'in cirosunun 200 milyon dolardan fazla olduğu bilinmekle birlikte serveti hakkında net bir bilgi yoktur. 

2019 yılında Forbes dergisi tarafından yayınlanan Türkiye'nin en zengin 100 kişisi listesinde adının yer almaması, servetinin 1 milyar doların altında olduğunu göstermektedir.

Serdal Adalı'nın gelir kaynakları arasında Adalı Holding'in yanı sıra atçılık faaliyetleri de bulunmaktadır. Adalı'nın sahip olduğu şirketler grubu 6 binden fazla çalışanıyla büyük bir organizasyona sahiptir.

Adalı Holding'in ciro miktarı hakkındaki bilgi aşağıdaki gibidir:

Ciro miktarının 200 milyon doların üzerinde olduğu söylenmektedir.