Ekran Haber'den Ozan Barış Erim'in özel haberine göre, Kurtlar Vadisi ve birçok diziye ev sahipliği yapan Sözbir Otelin sahibi iş insanı Serdar Sözbir, İstanbul Ataşehir’de etrafa kontrolsüzce ateş eden bir saldırganı “Neden ateş ediyorsun?” diyerek uyarması üzerine silahlı saldırıya uğramış ve hastanede tedavi altına alınmıştı. Daha sonra teslim olan Bora Simit isimli saldırgan, “Tamamen tesadüf, ben hasımlarıma doğru ateş ettim. Bana küfür etti. Serdar Sözbir’i tanımam” şeklinde ifade verdi. Ölümden dönen Sözbir, kendine geldikten sonra ilk ifadesini verdi.

ATEŞ ETMEDEN ÖNCE TEYİT ETTİ

Bilinci yerine gelen Sözbir, polise verdiği ifade, silahlı saldırıya ilişkin soruşturmanın seyrini değiştirdi. Sözbir, şüpheliye küfür etmediğini ayrıca saldırgana ateş etmeden önce kendisine, “Serdar Sözbir sen misin?” diye soru sorduğunu belirtti. Şüpheliyi bir iş yerini kurşunlarken gördüğünü ve yavaşlamak zorunda kaldığını ifade eden Sözbir, “İş yeri kurşunlanırken kaotik ortam oldu. Haliyle arabamla yavaşladım ama benim gitmemi engelleyen birileri vardı. Bu nedenle saldırı organize ve planlıydı” iddiasında bulundu. Sözbir’in bazı aile üyeleri ile arasında devam eden bir miras davası olduğu, uzun süredir sonuçlanmadığı öğrenildi.

İKİ KİŞİ SÖZBİR’İN GEÇİŞİNİ ENGELLİYOR

Öte yandan olay anına ilişkin en net görüntü ortaya çıktı. Olay yerine beyaz bir arabayla gelen saldırgan, hasmım dediği kişinin iş yerini kurşunlayarak aracına bindi. Olay yerinden geçen Sözbir, silahlı saldırıyı görünce yavaşladı. Daha sonra Sözbir’in aracının yanına gelen iki kişi bir şeyler söyledikten sonra araç yolu üzerinden yürüyerek, Sözbir’in geçişini engelledi. Daha sonra aracına binen saldırgan Sözbir’in yanına gelerek üç el ateş etti. Sözbir yaralı halde aracıyla bir hastaneye gitti. İçeri girer girmez fenalaşan Sözbir, yoğun bakıma alınmıştı.

Editör: Ozan Barış Erim