Yazar Sevan Nişanyan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik sarf ettiği skandal imalar büyük tepki topladı. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı sohbette Sevan Nişanyan, “Mustafa Kemal Atatürk’ün yüksek libidosuyla tanınan bir kişi olduğunu, neden çok sayıda kız çocuğu evlat edindiğini, bu kız çocuklarıyla Çankaya'daki ve Dolmabahçe’deki özel dairesini paylaştığını" söyleyerek infiale neden oldu.

"ATATÜRK GECELERİ EVLAT EDİNDİĞİ KIZLARLA YALNIZ KALIYOR"

Zoom üzerinden gerçekleştirdiği sohbetinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e karşı çirkin imaları dillendiren Sevan Nişanyan, "Devlet başkanı olmuş, gençliğinden bu yana yüksek libidosuyla tanınan bir kişinin, neden çok sayıda kız çocuğu evlat edindiği, neden hiç erkek çocuğu evlat edinmediği, neden hep kız çocuklarını yanına aldığı, bu kız çocuklarıyla özel dairesini paylaştığı, geceleri kızlarla yalnız kaldığı” gibi ağır imalarda bulunarak, bu durumun kabul edilebilecek bir durum olup olmadığını dinleyenlerin takdirine bıraktığını söyledi.

"BUGÜN BİR DEVLET BAŞKANI, ATATÜRK GİBİ YAŞAM TARZINA SAHİP OLSA..."

Sevan Nişanyan imalarını ileri götürerek, “İşin ayrıntısının tabii olarak bilenin bulunmadığını, ancak kız çocuklarının Çankaya'da ve Dolmabahçe Sarayı’nda yatak odasının olduğu dairede yaşadıklarını, bugün devlet başkanı ya da üst düzey bir siyaset insanının böyle bir yaşam tarzına sahip olması durumunda insanların ne düşüneceğini” sordu. Sevan Nişanyan'ın Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili ima dolu sözleri infiale yol açarken, tepkisini sosyal medya platformları üzerinden dile getiren çok sayıda vatandaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik sözleri sebebiyle yazar Sevan Nişanyan’ı protesto etti.

SEVAN NİŞANYAN KİMDİR?

21 Aralık 1956 tarihinde İstanbul'da doğan Sevan Nişanyan, Türk-Ermeni bir ailenin çocuğu olarak İstanbul'da büyüdü. Eğitim hayatına Robert Koleji'nde devam eden Nişanyan, daha sonra Amerika Birleşik Devletleri'nde Yale Üniversitesi'nde felsefe alanında eğitim aldı.

Nişanyan, üniversite eğitiminin ardından Türkiye'ye dönerek gazetecilik ve yazarlık yapmaya başladı. Agos ve Taraf gazetelerinde köşe yazarı olarak görev alırken, Türkiye'nin siyasi ve toplumsal meseleleri üzerine yazılar kaleme aldı.

2003 yılında Türkiye'nin Ermeni tarihine ve kültürüne yönelik çalışmaları nedeniyle hapis cezasına çarptırılan Nişanyan, bu olayın ardından Türkiye'yi terk ederek Yunanistan'a yerleşti.

Yunanistan'da da yazarlık ve gazetecilik faaliyetlerine devam eden Nişanyan, Türkçe ve Yunanca olmak üzere birçok kitap ve makale yazdı. Çalışmaları özellikle Türk ve Ermeni dilleri ve kültürleri üzerine yoğunlaşmıştır.

Nişanyan'ın en bilinen eserleri arasında "Nişanyan Sözlük: Çağdaş Türkçenin Etimolojisi", "Türkiye Kişi Adları Sözlüğü", "Yanlış Cumhuriyet: Atatürk ve Kemalizm Üzerine 51 Soru", "Gemici Henri Türkiyeyi Nasıl Batırdı: Pazar Sohbetleri - 1" ve "Türkiye Yer Adları Sözlüğü: Index Anatolicus" bulunmaktadır.

Editör: Mevlüt Peker