Sevgi Sabancı, “Adana’da Piç Olmak: Öteki Sabancılar” adlı kitabı yazdı. Kitabın tanıtımında neler yazıyor? Sabancılar'ın anlatılmayan hikayesinde neler var? İşte detaylar..

sevgi-sabancı-kimdir-Adanada-piç-olmak-kitabı-14-aralık-2023-1

Sevgi Sabancı Kimdir?

Nevin Tenik ve İhsan Sabancı çiftinin ilk çocuğu olarak Adana’da dünyaya gelen Sevgi Sabancı, Hacı Ömer Sabancı’nın torunu, Güler Sabancı’nın da üvey kardeşi. Hacı Ömer Sabancı’nın en büyük oğlu, Sakıp Sabancı’nın ise ağabeyi olan İhsan Sabancı’nın evlilik dışı doğan kızı olan Sevgi Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile aynı babadan, farklı annelerden kardeş.

sevgi-sabancı-kimdir-Adanada-piç-olmak-kitabı-14-aralık-2023-5

1980-1985 yıllarında Britanya’da Westminster Üniversitesi’nde eğitimini tamamlayan Sevgi Sabancı, eğitimi sonrası üç yıl boyunca Sabancı Holding’e bağlı Exsa’da çalıştı. Ardından Britanya’ya yerleşip tekstil ve ithalat işine girdi. 1995’e kadar bu işlerle uğraştı. 1995’te Türkiye’ye döndü. İstanbul Beylikdüzü’nde Toyota bölge dağıtıcılığı yaptı. Kurduğu şirketle tekstil, inşaat ve sağlık turizminde önde gelen şirketlere yönetim danışmanlığı hizmeti verdi. Evli ve iki çocuğu olan Sevgi Sabancı, yeni çıkan kitabı ile gündemde yerini aldı.

sevgi-sabancı-kimdir-Adanada-piç-olmak-kitabı-14-aralık-2023-6

Kitabın Tanıtım Yazısı Dikkat Çekiyor

Sevgi Sabancı’nın ailenin anlatılmayan hikayesini anlattığı ‘Adana’da Piç Olmak, Öteki Sabancılar’ adlı kitap raflarda yerini aldı. ‘Adana’da Piç Olmak, Öteki Sabancılar’ kitabı Köknar Kitap’tan çıktı. Tanıtım yazısında şu ifadeler yer alıyor:

sevgi-sabancı-kimdir-Adanada-piç-olmak-kitabı-14-aralık-2023-2

“Despot bir baba (Hacı Ömer Sabancı), entrikacı bir kardeş (Sakıp Sabancı), ilgisiz ve kocasını sürekli küçülten bir eş (Yüksel Sabancı), vicdan ve merhametin yanında sevgisini de oğluna ve torunlarına çok gören bir anneyle (Sadıka Sabancı) aynı evde mutsuz bir hayat sürdüren İhsan Sabancı mutluluğu bir başka kadında bulmaya çalışır.

sevgi-sabancı-kimdir-Adanada-piç-olmak-kitabı-14-aralık-2023-3

Ancak, bu büyük aileden bunalan İhsan için sevdiği kadının ihaneti tam bir yıkım olur. Artık toparlanamaz. Ailesi bunu da ona karşı kullanmak ister. Yıkım katlanarak devam eder. Geri kalan hayatını otel odalarında sürgünde geçiren İhsan’ı ölüm genç yaşında bulacaktır…”

Editör: Nurseli Fırat