Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 13 sözleşmeli Bilim Uzmanı alacağını duyurdu. SGK tarafından yapılan duyuru şöyle:

13 BİLİM UZMANI İÇİN BAŞVURU TARİHİ VE SÖZLÜ SINAV

Bilim Uzmanı adaylarının başvurularını 12 Ocak 2024 saat 23:59'a kadar Sosyal Güvenlik Kurumu / Kariyer Portalı - Kamu İstihdamı veya Kariyer Portalı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresindeki E-Devlet Kapısı üzerinden tamamlamaları gerekiyor.

Akabinde, uygun bulunan adaylar Sınav Komisyonu tarafından Ankara'da yapılacak sözlü sınava davet edilecek.

SGK PROGRAMCI VE ÇÖZÜMLEYİCİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

SGK ayrıca, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Yönetmelik çerçevesinde, KPSS (B) (KPSSP3 puanı 60 ve üzeri) puan sıralaması esas alınmak suretiyle, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi hükümlerine göre 34 Programcı ve 12 Çözümleyici olmak üzere toplam 46 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi ile 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar hükümlerine göre yapılıyor.

PROGRAMCI VE ÇÖZÜMLEYİCİ PERSONEL İÇİN BAŞVURU TARİHİ VE SINAV

Adayların başvurularını 12 Ocak 2024 tarihi saat 23:59'a kadar Sosyal Güvenlik Kurumu E-Devlet Kapısı / Kariyer Portalı - Kamu İstihdamı veya Kariyer Portalı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden tamamlamaları gerekiyor.

Belirtilen süre içerisinde başvuru yapan ve şartları sağlayan adaylar, KPSSP3 puanları esas alınarak (60 puan ve üzeri alan adaylar için) Kurumun Sözleşmeli Personel Sınav, Değerlendirme ve Yerleştirme Komisyonu tarafından yapılacak sözlü sınava tabi tutulacak. Adaylar arasında KPSSP3 puanlarının eşit olması halinde, alanında yüksek lisans yapmış olanlara, İngilizce dil yeterlilik puanı yüksek olanlara, mezuniyet tarihi daha önce olanlara ve yaşı büyük olanlara öncelik verilecek.

Editör: Mevlüt Peker