Olay, 4 Aralık 2023 tarihinde İzmit ilçesi Akçakoca Mahallesi'nde bulunan bir evde meydana geldi. Arkadaşı SY ile birlikte kalan Sibel Kayman'ın yaşadığı akşam saat 03.00 sıralarında yaklaşık 2,5 yıldır sevgilisi olduğu Mikail Kuralay geldi. İddiaya göre Kuralay, eve gelmesinin ardından ruhsatsız tabancayı salondaki koltuğun üzerine bıraktı. Eve gelmeden önce arkadaşlarıyla birlikte bir kavgaya karışan Kuralay, kan bulaşan kazasını çıkararak Kayman'dan yıkamasını istedi. Daha sonra birlikte alkol alan Kayman ve Kuralay arasında kıskançlık nedeniyle tartışma çıktı.

sibel kayman 1

Kayman'ın ev arkadaşı SY, tartışmanın sona ermesinin ardından kararını verdi. Yeniden başlayan tartışma sırasında silah sesini duyan SY, geri kalan Kayman'ı kanlar içinde gördü. İhbar üzerine bölgedeki sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yerinde yapılan ilk müdahalede Kayman kaldırıldığı sırada yaralılar hayatını kaybetti. Polis tarafından gözaltına alınan Kuralay, kişilerin topluca çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

sibel kayman 2

İFADESİNDE ATEŞ ETMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Mikail Kuralay, savcılıkta şüpheli sıfatıyla yaptığı ifadede suçlamaları kabul etmedi. Kuralay, Sibel Kayman ile yaşadıkları tartışma sırasında Kayman'ın tabancasını dağıttığını, kendisinin koltuktan sakladığı sağ elini uzatarak engellemeye çalıştığını belirtti. Bu sırada silahın ateşlendiğinde, kendisinin sağ iç bileğinden sıyrık halinde yaralandığını, Kayman'ın ise yere düştüğünü düşündüğünden şüphelendiğini, birkaç saniye sonra Sibel'in ev arkadaşı SY'nin geldiğini söyledi. Birlikte Kayman'ın yaralandığını gördüklerini, olaydan sonra şuurunu kaybettiğini ve eşyalara zarar dağıtımlarını bildirdiğini Kuralay, kendisinin dışarı atıp yardım istediğini, SY'nin ambulansı çağırdığını anlattı. Kayman'a ateş ettiğini söyleyen Kuralay, tabancayı elinden almak istediğinde Sibel Kayman'ın yanlışlıkla vurulduğunu söyledi.

72535 (2)

'SİBELİMİ YAŞATIN' DİYE SESLENDİ

Olayın ardından Kayman'ın ambulansa alındığı sırada yaşananlar vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde Kuralay'ın sağlık ekiplerine 'Abla beni öldürün ne olur abla. Valla ben öldürdüm; yaşıyor musun? Abla Sibeli mi yaşatın. Sibel beni duyuyor musun? Abi yaşatın ya” dediğinde yerini aldığını anladı. Sağlık ekiplerine ambulansla müdahale devam ederken, ekiplere yönelik 'Abla git ya' diye anons edilen cep telefonu kamerasıyla dikkat çekti.

72535 (6)

SES VE GAZ TABANCASI YARI OTOMATİK TABANCA HALİNE GETİRİLMİŞ

Sibel Kayman'a yapılan otopsinin ardından düzenlenen raporda, ölüm sebebinin, sağ meme üst dış bölümünden giren ateşli silah mermisinin neden olduğu kot kırığı ile birlikte iç organ yaralanması sonucu oluşan iç ve dış kanama sonucu olduğu, batın bölgelerinin sol tarafından 1 adet ateşli silahla birleştirilmesinin çıkarıldığı belirtildi. Olayda kullanılan silahta yapılan incelemede tabancanın ses ve gaz fişeği atan tabancanın türü değiştirilip 9 milimetrelik fişekleri atılabilecek hale dönüştürülüp yarı otomatik bir tabanca haline getirildiği, bu dönüşümle birlikte yasa kapsamında bulundurulması ve taşıması yasak silahlardan tespit edildi. Olay yerinde bulunan boş kovan ve Kayman'ın cesedinden kaydedilen merminin de bu tabancadan atıldığı belirlendi.

72535 (1)

TABANCADA PARMAK İZİ TESPİT EDİLEMEDİ

Öte yandan şüpheli ve maktulden alınan svap örnekleriyle ilgili inceleme raporuna da ulaşıldı. Raporda, şüpheli Kuralay'dan alınan el svaplarında herhangi bir atış artığı tespit edilemediği, Sibel Kayman'dan alınan örneklerde ise sağ el iç-dış svabında atışlarında artık tespit edildiği ifadeleri yer aldığı belirtildi. Öte yandan eylemde kullanılan tabanca da incelendi. Yapılan incelemede tabanca üzerinde şüpheli, maktul ya da başka birine ait parmak izi tespit edilemediği belirtildi.

'FİZİK KURALLARINA TAMAMEN AYKIRI'

Olayla ilgili Cumhuriyet savcısı tarafından düzenlenen iddianame, Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Hazırlanan iddianamede olay anında üstü açık olan ve bu nedenle atışta atış artığı incelemesi yapılamayan şüpheli Kuralay'ın elinde atış artığı bulunmamasının polis gelmeden önce ellerini yıkadığını gösterdiği ifadeleri yer aldı. Kayman'ın ölümüyle ilgili şüphelinin anlatımlarına da verilen iddianamede, maktulün, şüphelinin ayrıntılarına göre sağ elindeki tabanca ile kendisini sağ meme üst dış aygıtından vurmasının fizik kuralları tamamen aykırı olduğu, aynı merminin şüphelinin sağ bileğinin alt iç kısmının sıyırmış olması karşı tabancanın tarafından sol eli ile ateşlendiği belirtildi.

'DİK BİR AÇI İLE 1 EL ATEŞ EDİP KASTEN ÖLDÜRDÜ'

Savcı, olayla ilgili iddianamesinde, gece bağlantılarının kesilmesi şeklinde Sibel Kayman'ın evinden ayrılan sevgilisinin kısa süre sonra salondayken devam eden Kayman ile tartışmaya başladığı, bu sırada Kayman'ın ev arkadaşı SY'nin kendi yaşadığı belirtildi. SY'nin değişiminin ardından Mikail Kuralay'ın salonun kapısını arkadan kilitlediği, tartışmaya devam edip daha önce koltuğun üzerine bıraktığı tabanca ile oturduğu yerde Kayman'a yakın mesafeden sol eli kullanıp dik bir açı ile 1 el ateş edip Kayman'ı kasten öldürdüğü ifadeleri iddianamede yer aldı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

Savcı, tutuklu sanık Kuralay hakkında, 'Kadına karşı kasten cinayet suçu' kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 'Ruhsatsız silah, bıçak veya mermi bulundurma, satın alma veya taşıma suçu' kapsamında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Sanık Kuralay'ın bugün yargılanmasına Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Editör: Barış Sözal