İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sibergöz-15 operasyonunda 51 şüphelinin başarılı bir operasyonla yakalandığını duyurdu. Sosyal medya platformu X’teki kurum yöneticisi onaylı @AliYerlikaya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Ali Yerlikaya, "Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız." ifadelerini kullandı. Ali Yerlikaya’nın bu açıklaması, bilişim suçlarına karşı yürütülen kararlı mücadelenin de göstergesi olarak yorumlandı.

Siber Guvenlik Operasyonu 51 Gozalti 16012024 (3)

VATANDAŞLARI MAĞDUR EDEN DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERI

İçişleri Bakanı, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün koordineli çalışmaları sonucu gerçekleştirilen operasyon hakkında bilgi verdi. Bakan Ali Yerlikaya, şüphelilerin vatandaşları arayarak kamu görevlisi veya banka çalışanı olduklarını söyleyip, aldatıcı bilgilerle mağdur ettiklerini belirtti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dolandırıcıların, sahte internet siteleri kullanarak toplamda 5 milyon 885 bin lira haksız kazanç elde ettiklerini açıkladı.

Siber Guvenlik Operasyonu 51 Gozalti 16012024 (2)

51 ŞÜPHELİ YAKALANDI, DİJİTAL MATERYALLERE EL KONULDU

Operasyon kapsamında 51 şüphelinin yakalanması ve yapılan aramalarda bir ruhsatsız tabanca ile çok sayıda dijital materyalin ele geçirildiği bilgisi paylaşıldı. Bakan Ali Yerlikaya, başarıyla gerçekleştirilen operasyon için polis ekiplerini tebrik ederek, onların bu başarılı çalışmalarının devamını diledi. "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimiz duası sizinle." diyerek moral desteği sunan Ali Yerlikaya, nitelikli dolandırıcılara karşı yürütülen operasyonların artarak devam edeceğinin altını çizdi.

Siber Guvenlik Operasyonu 51 Gozalti 16012024 (4)

Editör: Mevlüt Peker