Meteoroloji'nin son raporuna göre yeni haftada aşırı soğuklar hem donduracak hem yağış getirecek. Son verilere göre, Orta ve Doğu Karadeniz, Eskişehir dışında İç Anadolu bölge geneli, Batı Karadeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kıyı Ege, Balıkesir'in batısı ve Çanakkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Dün akşam saatlerinde başlayan Mersin, Adana, Bingöl, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın doğusunda etkili olan  yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Orta Akdeniz'in Toroslar mevkii, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde de yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

met-grafik

METEOROLOJİ UZMANI 'CUMA GÜNÜNE DİKKAT' DEYİP UYARDI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Marmara’ya da Cuma günü şiddetli sağanak geleceğini duyurup, ‘Perşembe günü lodos etkisiyle sıcaklıklar 5-6 derece artacak. Pazar günü hava değişiyor” dedi. Sıcaklıkların azalıp kar yağışının yurdun geneline yayılacağını belirten Şen, “İstanbul, İzmir’de yağış yok 12- 14 derece. Ankara akşam yağmurlu 11, Antalya gündüz kuvvetli yağmurlu 15 derece. Türkiye genelinde sıcaklık 8-9 derecek düşecek” uyarısında bulundu.

İSTANBUL’A KAR MI GELİYOR?

Öte yandan Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ise “Cumartesi ve Pazar günleri Marmara ve Batı Karadeniz'de hava çok soğuk. İstanbul'da yer yer kar yağışı ihtimali de var. Atkı, bere ve eldivenleri hazırlayın” uyarısında bulundu.

Bölgelerimzide hava durumu şöyle;

MARMARA
Parçalı yer yer çok bulutlu, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EGE
Parçalı yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege'nin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz'in aralık yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Orta Akdeniz'in Toroslar mevkiinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir dışında bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde batısında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, doğusunun iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu ve bölge genelinin aralık yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, kuzeydoğusu ve bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların  Şanlıurfa'nın doğusu ve Diyarbakır çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Editör: Şeyda Karaca