Haftasonu sıcak aniden düşecek yurdun kuzey batısından kar yağışı ülkeye giriş yapacak. Meteoroloji'nin son verilerine göre mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar cumartesi gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak iç ve batıya doğru hissedilir derecede düşecek. 

İSTANBULLU DONACAK

İstanbul'da da bugün 17 derece olan sıcaklığın pazar günü 8 derece birden düşmesi bekleniyor. Edirne, Kırklareli çevreleri, Ağrı ve Van'ın doğu kesimleri ve Balıkesir'in batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Yağışların Ağrı ve Van'ın doğusunda karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde beklenen yağışların gece saatlerinden sonra Kırklareli'nin kuzey kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ulaşımda aksamalar ve su taşkınlarına karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege’de rüzgarın öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu, zamanla güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Cuma günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

GSGDGS

Editör: Şeyda Karaca