Gazze Şeridi'nde, bölgenin en büyük sağlık kurumu olan Şifa Hastanesi'nin bahçesinde, üçüncü bir toplu mezarın bulunduğu ve bu mezardan 49 Filistinli'nin cenazesine ulaşıldığı duyuruldu.

GAZZE'DEKİ KATLİAM VE TOPLU MEZARLAR

7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaşanan şiddet olayları sonucunda birçok hastane bahçesinde toplu mezarlara rastlanmıştır. Gazze hükümeti Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Şifa Hastanesi bahçesindeki yeni keşfedilen toplu mezarda 49 kişinin cenazesi çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

TOPLU MEZAR SAYISI ARTIYOR

Şu ana dek Gazze'deki hastaneler bahçesinde bulunan toplu mezar sayısı yediye yükseldi. Bu mezarlardan üçü Şifa Hastanesi'nde, üçü Han Yunus'taki Nasser Hastanesi'nde ve biri Beyt Lahya'daki Kamal Adwan Hastanesi'nde yer almakta. Toplamda, bu mezarlardan 520 cenazeye ulaşıldı.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Gazze hükümeti, yaşananların "soykırım" ve "katliam" olduğunu belirterek, İsrail ordusunun bu eylemlerini kınadı. Açıklamada ayrıca Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer uluslararası kuruluşlara, işlenen suçları kınamaları için çağrıda bulunuldu. Gazze hükümeti, toplu mezarlardan ve bölgedeki saldırganlıktan ABD yönetimi, uluslararası toplum ve İsrail işgalini sorumlu tuttuğunu açıkladı.

Editör: Mevlüt Peker