Sigara fiyatları artıyor. Tütün maliyetlerindeki son gelişmelere bakıldığında tütün endüstrisinin yeni bir fiyat artışına gitmesi nedeniyle bugünden itibaren sigara içenler ellerini ceplerine daha fazla atacak. Son artış, geçtiğimiz Kasım ayında yapılan bir önceki düzenlemeyi takip ediyor.

TÜTÜN TARİFELERİ DEĞİŞİYOR: YENİ FİYATLARIN DÖKÜMÜ

Sosyal medya ve çeşitli haber kaynakları sigara fiyatlarındaki son gelişmelerle çalkalanıyor. Belirli bir tütün kategorisi 3 Türk Liralık önemli bir artış gördü. Tüketiciler şimdi yeni sigara fiyatlarının ne olduğunu ve bir paketin kendilerine ne kadara mal olacağını merak ediyor.

Kasım ayında yapılan zammın ardından, piyasadaki en ucuz ve en pahalı sigaraların fiyatları güncellendi. Sosyal medyada dolaşan paylaşımlara göre, en ucuz sigara markasının fiyatı 50 TL'ye yükselirken, premium markalar 60 TL'ye kadar çıktı. Bu yeni fiyatlar 2 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

SİGARA HARCAMALARININ GELECEĞİNE BİR BAKIŞ

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bir paylaşımında JTI grubu markalarının fiyat revizyonuna gittiğini açıkladı ve bu süreçte güncellenen fiyat listesini açıkladı.

Sigara fiyatlarındaki bu artış, enflasyonist baskılarla karşı karşıya kalan tüketim mallarındaki daha geniş bir eğilimi yansıtıyor. Hayat pahalılığı artmaya devam ettikçe, sigara gibi günlük ürünler üzerindeki etki daha belirgin hale geliyor ve tüketici alışkanlıkları ve harcamalarında önemli bir değişime yol açıyor.

SİGARAYI BIRAKMANIN TAM ZAMANI!

Hem yeni bir yıl hem yeni zamlar... Yeni sigara fiyatı güncellemesi ülke genelinde sigara içenleri mail açıdan etkileyecek bir gelişme ancak sağlıkları açısından da bırakmaları yönünde bir hatırlatıcı aynı zamanda. Sigara içmenin mali yükünün artmasıyla birlikte, insan sağlığı açısından bunun önümüzdeki yıl genel tütün ürünleri tüketimine olumsuz yansıması umuluyor.

Editör: Mevlüt Peker