Güzel düşünmek sihir gibidir ilkesi doğrultusunda kağıtla buluşan kelimelerin doğurduğu Sihirli Battaniye kitabı okuyucuların beğenisine sunuldu. Kitabın yazarı Ayşe Turgut, masalsı bir yolculuğun kapılarını araladı. Sihirli kelimelerle donatılan kitabı Songül Çelik resimledi. 

"GÜZEL DÜŞÜNMEYE SEVK ETMEYİ AMAÇLADIM"

Ayşe Turgut, Sihirli Battaniye’nin ortaya çıkış sürecini Ekran Haber’e anlattı. “Çocuklarımız birey olma yolunda ilerlerken onlara öğreteceğimiz dünyalarını düşüncelerinin şekillendireceğidir çünkü bir insan ne düşünüyorsa odur” diyen Turgut,  çocukların çevrelerindeki olumsuz olaylardan çok fazla etkilendiğini belirtti. Bu duruma yönelik yazmaya başladığı kitabında güzel düşünmeye sevk etmeyi kendine amaç olarak edindiğini de ekledi. 

“GÜZEL DÜŞÜNMEK SİHİRDEN DAHA ÖNEMLİDİR”

Sıcak ve samimi bir iş ortaya koymak isteyen yazar, kitapta mekan seçimini özellikle uyaranlardan uzak doğal ortamdan yana kullandığını söylerken “Güzel düşünmenin sihirden daha önemli olduğunu gösteren bir kitap” yorumunda bulundu.

AYŞE TURGUT KİMDİR?

Ayşe Turgut, Hacettepe Üniversitesi Tarih bölümü ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezundur. İstanbul Bilgi Üniversitesinde MBA masterı yapmıştır. Uzun yıllar Öğretmenlik yapıp özel kurum ve kuruluşlarda etkili anne baba eğitimleri vermiştir. Çeşitli dergilerde ve haber sitelerinde yazılar yazan Turgut, şu an özel bir kurumda aile danışmanı ve eğitimci olarak çalışıyor.

Editör: Alara Şimal Metin