İstanbul Beyoğlu'nun Tarlabaşı semtinde yaşanan ilginç bir olay, polis ekiplerinin dikkatli çalışması sonucu aydınlatıldı. Kendini vurduğunu iddia eden bir şahsın gerçekte kendi kendini yaraladığı ve yalan beyanda bulunduğu ortaya çıktı.

Ist Beyoglu Silahla Kendini Vurdu 05052024 Iha 2

SİLAHLI SALDIRI İDDİASI VE POLİSİN DETAYLI İNCELEMESİ

Geçtiğimiz Perşembe günü saat 18.00 sıralarında, Kalyoncu Kulluğu Mahallesi'nde meydana gelen olayda Sidar A. isimli şahıs, eski karısıyla telefonda tartıştıktan sonra sinirlenerek kendi kendine ateş açtı. Olay yerinden sokağa çıkarak yardım çağıran Sidar A., maskeli bir şahsın kendisini vurduğunu iddia etti. Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralı, ameliyat edildi ve bacağında üç kırık tespit edildi.

Ist Beyoglu Silahla Kendini Vurdu 05052024 Iha5

POLİSİN BULGULARI VE GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKIŞI

Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri, hastanede alınan ifade ve sokaktaki kan izlerinin peşine düşerek, Sidar A.'nın yaşadığı daireyi buldu. Dairede yapılan aramalarda, dört adet ruhsatsız tabanca ve yaklaşık 47 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Sidar A.'nın olayı maskeli bir saldırı olarak göstermeye çalıştığı ancak aslında kendisini vurduğu anlaşıldı.

Ist Beyoglu Silahla Kendini Vurdu 05052024 Iha6

ŞAHIS HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR VE ADLİ SONUÇ

Sidar A., polis tarafından gözaltına alındıktan sonra yapılan sorgusunda, olayı uydurduğunu itiraf etti. Ayrıca, bir hafta önce gerçekleşen bir aparta silahlı saldırının da faili olduğu belirlendi. Bu suçlar neticesinde, Sidar A., "taksirle yaralama", "ateşli silahlar kanununa muhalefet" ve "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlarından mahkemeye sevk edildi ve ev hapsi cezasına çarptırıldı. Tekerlekli sandalye ile adliyeden çıkarılan şahıs, ev hapsi cezasının uygulanması için adresine götürüldü.

Ist Beyoglu Silahla Kendini Vurdu 05052024 Iha10

Editör: Mevlüt Peker