Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'nın Çukurambar semtinde yaşanan ve eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ile Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in hayatını kaybettiği, Selman Bozkurt'un ağır yaralandığı olayla ilgili soruşturmayı tamamladı. Soruşturma sonucunda 22 şüpheli hakkında "tasarlayarak öldürme", "öldürmeye teşebbüs", "suça azmettirme" ve "suça yardım etme" suçlarından dolayı iddianame düzenlendi.

Sinan Ates 30042024 2

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

Olayın detaylarına göre, Sinan Ateş silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirirken, olayda yaralanan Selman Bozkurt ciddi sağlık sorunları yaşamıştı. Başsavcılık, delillerin araştırılması, dijital materyallerin incelemesi ve şüphelilerin tutukluluk sürelerini dikkate alarak hazırladığı iddianameyi Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Sinan Ates 30042024 3

DAHA FAZLA ŞÜPHELİ VAR

Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturmada toplam 39 kişi hakkında işlem yapıldı. 22 şüpheli tutuklanırken, diğer 17 şüpheli hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı getirildi ve soruşturmaları ayrı bir dosya üzerinden devam ediyor.

Sinan Ates 30042024 4

ADALET ARAYIŞI SÜRÜYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve sorumluların adalete teslim edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Yargılama sürecinin başlamasıyla birlikte Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamede belirtilen suçlamaları değerlendirecek.

Editör: Mevlüt Peker