Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 'sınıf annesi' uygulamasını kaldırdığını duyurdu. Milli eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, valiliklere ‘Mevzuatta Yeri Olmayan Uygulamalar (Sınıf Annesi)’ başlıklı bir yazı gönderdi. Peki sınıf annesi ne demek? Sınıf annesi neden kaldırıldı? Sınıf annesi gündemi ile ilgili detaylar haberimizde....

SINIF ANNESİ NE DEMEK?

Okul öncesi ve ilköğretim kurumu öğretmenlerine sosyal ve kültürel faaliyetlerde yardımcı olan ve her sınıfta bir öğrencinin annesi seçilen kişi 'sınıf annesi' oluyordu. Sınıf annesi, teneffüs, milli bayram ve etkinliklerde düzen sağlama konusunda öğretmenlere yardımcı olan bir kişiydi. Bu uygulama mevzuatta yer almasa da birçok okulda, özellikle taşra bölgelerde bu uygulama hala devam etmekteydi.

SINIF ANNESİ VİDEOSU ÇOK KONUŞULMUŞTU

Ekim ayında sosyal medyada sınıf annesi ile tartışan ilkokul öğrencisinin videosu bu kararla yine gündem oldu. Videonun bu karara etkisi olduğu görüşleri paylaşıldı.

MEMUR-SEN BAŞKANI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’da sınıf annesi ile tartışan çocuğun görüntülerini gündeme taşımış, “Sınıf anneleri, öğretmenlerin rolünü üstlenmemeli, Okul aile birlikleri, okul müdürlerinin yetkilerini gasp etmemeli, Mülki idare amirleri, ilçe milli eğitim müdürlerinin görevlerini yerine getirmemeli.” açıklamasını yapmıştı.