Sivasspor, gelecek vadeden en genç oyuncular arasında yer alan Yunus Emre Konak için İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brentford ile anlaşma sağladı. Genç yeteneğin hayatı ve kariyeri ise merak konusu oldu..

Yunus Emre Konak 1

BÜLENT UYGUN: "Dört Dörtlük Bir Futbolcu"

Yunus Emre Konak, henüz Süper Lig'de Sivasspor'da yarım sezon oynadı. Ancak yetenekleri ile hemen dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz günlerde Sivasspor'un başına getirilen Bülent Uygun, Yunus Emre Konak hakkında yaptığı açıklamalar ile gündeme gelmişti.

Yunus Emre Konak 5

Bülent Uygun yaptığı açıklamada "Şu anda Türkiye'de 30 yıldır izlediğim en yetenekli futbolcu Sivasspor'daki Yunus Emre Konak. Futbol hayatım boyunca gördüğüm fiziği, temposu, oyun görüşü ve oyun mantalitesiyle dört dörtlük bir futbolcu." ifadelerine yer vermişti.

Yunus Emre Konak 3

Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un alt yapıdan yetiştirdiği ve daha sonra kısa sürede A takıma yükselen orta saha oyuncusu 17 yaşındaki Yunus Emre Konak'a Premier Lig ekiplerinden Brentford'un resmi teklifte bulunduğu öğrenildi.

Yunus Emre Konak 4

Teklif sonrası kulüpler arasındaki transfer görüşmesi olumlu sonuçlandı. İddiaya göre bonuslarla birlikte 5 milyon euroya anlaşma sağlandı. 

YUNUS EMRE KONAK KİMDİR?

Yunus Emre Konak 10 Ocak 2006 Batman doğumludur. 17 yaşındaki genç yetenek, henüz 10 yaşında iken futbol yeteneklerini göstermiş ve BATMAN TÜPRAŞSPOR'da yer almıştır.

Yunus Emre Konak 6

2 yıl burada oynadıktan sonra sırasıyla, 1955 BATMAN BELEDİYESPOR, BATMAN TÜPRAŞSPOR (Amatör Vize), 2022 yılına kadar EMS YAPI SİVASSPOR'da (Amatör vize) yer almıştır. En son 16 Temmuz 2023 tarihinde EMS YAPI SİVASSPOR'da profesyonelliğe geçmiştir.

Yunus Emre Konak 2

Performansıyla Premier Lig ekiplerinin dikkatini çeken Yunus Emre Konak için Premier Lig ekibi Brentford 5 milyon Euro'luk teklifle Sivasspor'un kapısını çaldı. Yunus Emre Konak, 8 Ağustos'ta verdiği özel röportajında hedefinin Avrupa olduğundan bahsetmişti. Konak açıklamalarında, "Futbolculuk hedefimde yavaş yavaş ilerliyorum. Avrupa'ya gitme hayalim var" demişti. 

Editör: Nurseli Fırat