İstanbul-Van seferini yapan S.A. yönetimindeki yolcu otobüsü, Pınarbaşı-Gürün kara yolu Yazyurdu mevkiinde saat 06.30 sıralarında kontrolden çıkarak yol kenarına devrildi.

EKİPLER OLAY YERİNE SEVK EDİLDİ

İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, otobüsün camlarını kırarak sıkışan yolculara müdahale etti. İlk belirlemelere göre korkunç kazada 7 kişi hayatını kaybetti 40 kişi ise yaralandı.

sivasta-trafik-kazasi-15-ekim-2023-aa-1

 GÜRÜN BAŞSAVCILIĞI 2 SAVCI GÖREVLENDİRDİ

Olay yerindeki inceleme sürerken Gürün Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal soruşturma başlatıldığı ve olayla ilgili 2 savcı görevlendirildiği öğrenildi.

sivasta-trafik-kazasi-15-ekim-2023-aa-2

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Öte yandan Sivas Valiliği’nden kaza ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Gürün ilçemizin Yazyurdu köyü mevkiinde bugün saat 06.15 sıralarında can kaybı ve yaralanmaya neden olan bir trafik kazası meydana gelmiştir. İstanbul - Van seferini yapan 44 AK 213 plakalı yolcu otobüsü, Pınarbaşı istikametinden Gürün istikametine seyir halindeyken havanın yağışlı, yolun kaygan olması ve sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi nedeniyle şarampole devrilmiştir. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, AFAD, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edilmiştir. İlk belirlemelere göre; otobüste bulunan 44 yolcu ile 3 personelden 7'sinin olay yerinde hayatını kaybettiği, 40'ının da yaralandığı tespit edilmiştir. Kazada yaralanan görevli ve yolcular çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Meydana gelen kaza ile ilgili soruşturma başlatılmıştır.

Editör: Ozan Barış Erim