TASR haber ajansının bildirdiğine göre Slovakya Başbakanı Robert Fico, Handlova kentindeki kabine toplantısının ardından açılan ateş sonucu yaralandı. TA3 yayın kuruluşu da dört el ateş açıldığını, birinin başbakan Fico'nun karnına isabet ettiğini bildirdi. Fico, ağır yaralı halde hastaneye kaldırıldı.

GÖZALTINA ALINDI

Reuters'a konuşan bir görgü tanığı, birkaç el silah sesi duyduğunu ve bir adamın polis tarafından gözaltına alındığını söyledi. Ayrıca güvenlik görevlilerinin bir kişiyi, bir arabaya iterek uzaklaştırdığı belirtildi. Yerel basın, Parlamento Başkan Yardımcısı Lubos Blaha'nın Parlamento oturumu sırasında olayı doğruladığını ve oturumu bir sonraki duyuruya kadar ertelediğini aktardı. Olay, Fico'nun destekçileriyle buluşmak üzere geldiği yerel Kültür Evi'nin önünde meydana geldi. Polis olay yerini kapattı.

BİR KİŞİ DAHA YARALANDI

Slovak Cumhurbaşkanı da Fico'ya yönelik saldırıyı kınadı, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Çekya Başbakanı Petr Fiala da Fico'nun vurulması haberinin şok edici solduğunu söyleyerek, acil şifa diledi.  Slovak acil servisi de Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, 59 yaşındaki bir adamın da vurulduğunu ve helikopter sevk edildiğini bildirdi. 

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu