İstanbul Kartal'da, ailesiyle misafirliğe gittiği evin sokağında sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan 7 yaşındaki bir çocuk yaralandı.

OLAYIN DETAYLARI

Hürriyet Mahallesi'nde ailesiyle halalarına misafirliğe giden 7 yaşındaki ikizler Yiğit ve Çağrı Demir, oyun oynadıkları sırada sahipsiz köpeklerin saldırısına maruz kaldılar. Yiğit Demir çevredekilerin yardımıyla kaçmayı başarırken, kardeşi Çağrı Demir saldırıda yaralandı.

ÇOCUĞA 30 DİKİŞ ATILDI

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Çağrı Demir'e 30 dikiş atıldı. Gözetim altında tutulan Demir'in tedavisi devam ediyor.

AİLE TEPKİLİ

Saldırıya uğrayan çocuğun halası Şerife Pektaş, markete gittiği sırada saldırının gerçekleştiğini belirterek, Kartal Belediyesine şikayette bulunduklarını ancak yeterli ilgi görmediklerini ifade etti. Pektaş, yaşananları ve belediyenin tutumunu sert bir şekilde eleştirdi ve "Hiçbir insanın hayatı bu kadar ucuz olamaz" dedi.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN TEPKİ

Mahalle sakini Ebru Değirmenciler, yaklaşık 7-8 aydır sokaklarında saldırgan köpek problemi yaşadıklarını dile getirdi.

BELEDİYEYE BİLDİRİLMESİNE RAĞMEN SORUN DEVAM EDİYOR

Değirmenciler, yaşadıkları sorunu belediyeye ve muhtarlığa ilettiklerini ancak yeterli çözüm alamadıklarını belirtti. Köpeğin birini ısırması durumunda belgelerle muhtarlığa gidilmesi gerektiğinin kendilerine bildirildiğini aktaran Değirmenciler, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

KESİNTİSİZ GÜVENLİK ENDİŞESİ

Değirmenciler, sokaklarını güvenli bir alan olarak gördüklerini ancak saldırgan köpekler yüzünden güvenliklerinin tehlikeye girdiğini ifade etti. Sabahın erken saatlerinde evden çıkıp akşam geldiklerinde köpeklerle nasıl baş edeceklerini düşündüklerini dile getirdi.

KOMŞULAR DA TEPKİLİ

Komşu Sevim Samen ise köpek sesini duyduğunda pencereden bağırdığını ve iki çocuktan birinin kurtulduğunu ancak diğerinin yaralandığını belirtti.

Editör: Mevlüt Peker