Ankara'da sokak köpeklerinin parçaladığı küçük Tunahan Yılmaz yoğun bakımda yaşam mücalesedi verirken, bir dehşet saldırı da Muş'ta yaşandı. Varto ilçesi Alagöz Mahallesi’nde yaşayan ve yolda yürürken başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak yaralanan yaşlı kadın ağır yaralandı. 

ÇEVREDEKİLER SON ANDA YETİŞTİ

Alagöz Mahallesi’nde yürürken çok sayıda başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan Medine Kızıltaş (79), önce yere kapaklandı. Yaklaşık bir dakika boyunca köpekler tarafından ısırılan yaşlı kadının yardımına, çevredeki vatandaşlar koştu.

KUDUZ AŞISI YAPILDI

Olay yerine çağrılan 112 ekipleri tarafından Muş Devlet Hastanesine kaldırılan kadın, burada tedavi altına alındı. Köpekler tarafından ısırılan kadın hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilerek eve gönderildi. Yaşlı kadına tedbir amaçlı kuduz aşısı da yapıldı.

mus-kopek-saldirisi-ihaef

VAKALAR ARTTI! ÇOCUKLAR VE YAŞLILAR HEDEFTE

Muş Devlet Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. İlkay Şamil Beydilli, “Teyzenin her 2 bacağında ve ellerinde geniş doku defektleri var. Bu son dönemlerde başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan hasta sayısı arttı. Çocuk hastalar başta olmak üzere yaşlı hastalar sık sık bu başıboş köpeklerin saldırısına uğruyor. Köpeklerin kuduz tanısı yok ama biz her ihtimale karşı kuduz aşısı yaptırıyoruz" dedi. 

mus-kopek-saldirisi-iha

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Saldırı sonrası Muş Valiliğinden de açıklama geldi. Açıklamada, "Muş ilimiz Varto ilçesinde yaşayan M.K. isimli kadın komşularına gittiği esnada komşusuna ait olduğu tespit edilen köpeğin ve sokak köpeklerinin saldırısı sonucu sağ baldır ve sağ bileğinden yaralanmıştır. Vatandaşımız, Varto Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından detaylı tetkik için Muş Devlet Hastanesine sevk edilmiş ve aynı gün gerekli tedavileri yapılarak taburcu edilmiştir. Sağlık ekipleri tarafından tetkikleri yapılan M.K.’de kuduz teşhisine rastlanmamış olup, rutin takibine devam edilmektedir” denildi.

Editör: Şeyda Karaca