Ekran Haber’den Dilek Yaman Demir’in özel haberine göre, İstanbul Fatih'te, Somali Cumhurbaşkanın oğlu Mohamed Hassan Shekh Mohamud'un çarparak ölümüne neden olduğu 38 yaşındaki motokurye Yunus Emre Göçer ile ilgili iddianame kabul edildi. Buna göre, Mohamed Hassan Shekh Mohamud'un 6 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına 16 Ocak 2024 tarihinde başlanacak. İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada Somali Cumhurbaşkanının oğlu, "taksirle ölüme neden olma" suçuyla yargılanacak. 

4_somali_cumhurbaskani_oglu_yunus_emre

YURT DIŞINDA ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLMİŞTİ

İstanbul'da 30 Kasım'da Avrasya Tüneli'nde meydana gelen bir kaza sonucunda biri engelli iki çocuk babası Yunus Emre Göçer, ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede 6 günlük yaşam mücadalesinin ardından hayatını kaybetmişti. Kazaya karışan aracın sürücüsünün Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud olduğu tespit edilmişti. Alkol teski yapılan Mohamud, olayın ardından serbest bırakılmış ancak hakkında yurt dışı çıkış yasağı getirilmişti.

somali-cumhurbaskaninin-oglunun-fotografi-ortaya-cikti-11aralik2023-1

YURT DIŞINA KAÇTI

Olayın ardından yapılan bir bilirkişi raporunda, Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un "asli kusurlu" olduğu belirlendi ve yakalama kararı çıkarıldı. Ancak Mohamud'un 2 Aralık'ta yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı.

somali_savunma_bakani_gocer_somali_cumhurbaskani

EŞİ ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Öte yandan motokurye Göçer'in eşi Öznur Göçer'in 13 ve 15 Aralık'taki ifadelerinde şüpheliden şikayetçi olduğunu, 20 Aralık'taki ifadesinde ise "bu aşamada herhangi bir şikayetinin bulunmadığını" beyan ettiği ortaya çıktı. Dosya kapsamındaki görüntüler, Adli Tıp Kurumu raporları, kolluk tutanakları ve tüm dosya içeriğinden yola çıkıldığında, şüphelinin kusurlu eylemiyle Göçer'in ölümüne sebebiyet verdiğinin anlaşıldığı aktarılan iddianamede, Mohamed Hassan Shekh Mohamud'un "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Editör: Ozan Barış Erim