Ekran Haber’den Dilek Yaman Demir’in özel haberine göre, İstanbul'da 30 Kasım'da Avrasya Tüneli'nde meydana gelen bir kaza sonucunda biri engelli iki çocuk babası Yunus Emre Göçer, ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede 6 günlük yaşam mücadalesinin ardından hayatını kaybetmişti.

3-somali_cumhurbaskani_oglu_yunus_emre

Kazaya karışan aracın sürücüsünün Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud olduğu tespit edilmişti. Alkol teski yapılan Mohamud, olayın ardından serbest bırakılmış ancak hakkında yurt dışı çıkış yasağı getirilmişti. 

somali_cumhurbaskani_oglu_2987892

“İNTİHAR ETTİ DEDİLER”

Motokurye Yunus Emre Göçer’in eşi Öznur Göçer, polisin başlangıçta kendilerine olayın intihar olduğunu söylediğini ancak güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkmasıyla gerçeğin anlaşıldığını ifade etti. Eşinin ölümüne neden olan ve kaçmasına göz yuman herkesten şikayetçi olduğunu belirten Göçer, adaletin yerine getirilmesi için mücadele ettiklerini aktardı.

somali-cumhurbaskanının-öldurduğu-kuryenin-esi

“HATALI TUTANAK DOKUNULMAZLIK GETİRDİ”

Ancak Göçer, yetkililerin tutumundan memnun olmadığını dile getirdi. Öznur Göçer, "O kişi polislerin hatalı tutanak tuttuğu için dokunulmazlık zırhı altında kaçabildi. Yetkililer gerekeni yapacaklarını söylüyorlar, ancak ben bu söylenenlere inanamıyorum" şeklinde konuştu. Eşiyle birlikte çocuklarıyla yalnız kalan Göçer, özellikle otizm hastası olan çocuğunun rehabilitasyonu için eşinin desteğine ihtiyaç duyduklarını ancak şimdi tek başlarına olduklarını ifade etti.

kaza-somali-cumhurbaskani-oglu-yunus-emre

YURT DIŞINA KAÇTI

Olayın ardından yapılan bir bilirkişi raporunda, Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un "asli kusurlu" olduğu belirlendi ve yakalama kararı çıkarıldı. Ancak Mohamud'un 2 Aralık'ta yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı.

Editör: Zeynep Baş