Mogadişu'da düzenlenen bir konferansta konuşan Somali Başbakanı Hamza Abdi Barre, Filistin'deki duruma dünya genelinde yeterince dikkat çekilmemesini kınadı.

Barre, "Tüm dünya, insan hakları ve çocuk hakları savunucuları bu yaşananlara karşı neden sesizler?" diyerek, yaşananların unutulmaması gerektiğini vurguladı. Somali lideri, Hamas'ı bir "terör örgütü" olarak değil, "bir kurtuluş hareketi" olarak tanımladı.

Daha önce Somali hükümeti, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yaptığı saldırılarda zarar görenlere yardım amacıyla doktor ve sağlık gönüllülerini bölgeye gönderme kararı almıştı.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI

İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Mescid-i Aksa başta olmak üzere Filistinlilere ve kutsal mekanlarına yönelik devamlı ihlallerine karşı 7 Ekim sabahı geniş çaplı bir saldırı başlatırken, İsrail ordusu da Gazze'ye yoğun hava bombardımanıyla karşılık verdi.

İsrail kaynaklarına göre, Gazze'den başlatılan saldırılarda 315 asker dahil 1400'den fazla İsrailli hayatını kaybetti ve 5 bin 132 kişi yaralandı. İsrail, 31 Ekim'den itibaren Gazze'deki çatışmalarda ölen asker sayısının 18 olduğunu ve 242 İsraillinin Kassam Tugayları tarafından esir tutulduğunu belirtti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail saldırılarının 3 bin 760 çocuk ve 2 bin 326 kadın da dahil olmak üzere 9 bin 61 Filistinlinin ölümüne ve en az 32 bin kişinin yaralanmasına neden olduğunu açıkladı.

Ayrıca İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 134 Filistinlinin öldürüldüğü kaydedildi.

Kaynak: AA