İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya hesapları üzerinden çok kez paylaşılan ve astrolog Meral Güven'in yapmış olduğu belirtilen canlı video kaydında sarf edilen sözler ile ilgili olarak TCK'nın 216. maddesi kapsamında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan dolayı re'sen soruşturma başlattı. 

ŞAMPİYONLUK İDDİASI  TUTMADI

Sosyal medyada ve YouTube'da astrolojik değerlendirmeler yapan Meral Güven, ligin bitiminden haftalar önce Fenerbahçe'nin şampiyon olacağını söylemesiyle dikkat çekmişti.  Taraftarlar tarafından yakından takibe alınan ve takipçi sayısı on binlere ulaşan Güven, Galatasaray'ın şampiyon olmasıyla bir anda alay konusu olmuştu. Meral Güven, gelen tepkilerin ardından dün yaptığı bir canlı yayında kendisine hakaret edenlere küfürler savurmuştu. 

FENERBAHÇELİLERİ DE KIZDIRDI

Tahminlerinin tutmaması üzerine eleştiri yağmuruna tutulan Güven, X sosyal medya hesabını kapatarak bir anda ortadan kayboldu. Herkesin Meral Güven'i konuştuğu sırada bir paylaşım yapan Meral Güven, Fenerbahçeli taraftarları kızdırdı. Güven paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Yüce Mevlama şükürler olsun ki hevesinizi kursağınızda bıraktı. Geçen yıl ölmüş çocuğuma küfür edip, beni tehdit ediyordunuz ve adamın böyle işte hevesini kursağında bırakırlar. Oh canıma değsin, beter olun. Allah'a ortak koşmak neymiş gördünüz mü? Rabbim sana şükürler olsun dualarımı kabul ettin. Yarabbim çok şükür. Beni Allah gibi gördünüz ya alın bakalım sonuca, beter olun öyle küfür edilmez böyle hevesinizi kursağınızda bırakırlar."

O PAYLAŞIMI YALANLAMIŞTI

Türkiye'nin bir anda en çok konuşulan isimleri arasına giren Meral Güven, Ekol TV'den Yağmur Güzel'e konuşarak paylaşımları kendisinin yapmadığını belirtmişti. Güven, bir haftadır paylaşım yapmadığını, adına fake (sahte) hesaplar açıldığını söyleyerek hesabından yapılan paylaşımla ilgili, "İnanmayın bu hesaplara, bu hesaplar bize ait değil. Gece ne oldu bilmiyorum, hepsi silinmiş. Ben gerizekalı mıyım? Ben neden öyle bir paylaşım yapayım?" demişti.

Editör: Haber Merkezi