Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bugün yaptığı açıklamada Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un karıştığı trafik kazası sonrası olay yeri incelemesi ve ilk kusur değerlendirmesi yapan polisler hakkında soruşturma başlatıldığını bildirmişti.

HAKKINDA İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

Tunç, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı trafik kazası ile ilgili olarak kaza sonrası olay yeri incelemesi ve ilk kusur değerlendirmesini yapan polis memurları hakkında adli soruşturma başlatılmıştır." ifadesini kullanmıştı. Bu paylaşımdan kısa bir süre sonra;  İstanbul Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında "Taksirle öldürme" suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

EŞİ ŞİKAYETÇİ OLMADI

Somali cumhurbaşkanının oğlu için 6 yıla kadar hapis cezası istendi. Yürütülen soruşturmada ilginç bir detay da dikkat çekti. Buna göre müşteki Öznur Göçer, 13 ve 15 Aralık'taki ifadesinin aksine 20 Aralık'taki ifadesinde Somali cumhurbaşkanının oğlundan şikayetçi olmadı.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu