Yerel seçim öncesi siyasi partilerin aday belirleme çalışmaları sürerken, uzun aradan sonra bir anket şirketi, yaptığı araştırma sonuçlarını yayımladı.

Mart 2024’te düzenlenecek yerel seçimler öncesinde Asal Araştırma tarafından gerçekleştirilen anket çalışmasında siyasi partilerin son durumu ortaya kondu.

Yayımlanan anket çalışmasında; 2019’daki son yerel seçimlerde oyların yüzde 35’ini ve son genel seçimlerde oyların yüzde 25’ini alan CHP'nin oy oranındaki büyük düşüş dikkat çekti. Cumhur İttifakı ortakları AK Parti’nin birinci, MHP’nin ise üçüncü çıktığı anketten tüm tüm ayrıntılar…

Son seçim anketi

Türkiye, önümüzdeki Mart ayında gerçekleştirilen yerel seçimlere doğru geri sayım yaparken, uzun aranın ardından bir anket şirketi son yaptığı kamuoyu araştırmasının sonucunu yayımladı.

Asal Araştırma’dan yapılan açıklamada, 5-10 Ekim tarihleri arasında 26 ilde toplam 2600 kişiyle 'genel seçim' anketi yapıldığı bildirildi.

Ankette katılımcılara o meşhur soru yöneltildi:
"Bu pazar bir genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?"

AK Parti yine birinci

Soruya katılımcıların yüzde 34,5’i AK Parti, yüzde 20,2’si ise CHP dedi. Seçim sonuçlarına göre CHP’nin sıralamasının değişmediği ancak oy oranında büyük düşüş olduğu görüldü.

MHP ve İYİ Parti

Cumhur İttifakı’nın ortaklarından MHP ise aynı ankette aldığı yüzde 12,1 oy oranıyla üçüncü parti olurken; YSP (Yeşil Sol Parti) yüzde 9,8 oy oranı ile dördüncü; İYİ Parti ise yüzde 8,0 oy oranı ile beşinci parti oldu.

Oy oranları

Asal Araştırma’nın yaptığı anket çalışmasına göre partilerin oy oranları şu şekilde gerçekleşti:

AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi): %34,5

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi): %20,2

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi): %12,1

YSP (Yeşil Sol Parti): %9,8

İYİ Parti: %8,0

YRP (Yeniden Refah Partisi): %3,6

TİP (Türkiye İşçi Partisi): %3,0

Zafer Partisi: %2,7

Memleket Partisi: %1,1

Diğer: %5,0

Editör: Mevlüt Peker