Yerel seçimler yaklaşırken anket şirketleri halkın siyasi tercihlerine ilişkin araştırmalarına hız verdi. Son anket Hakan Bayrakçı'nın sahibi olduğu Sonar Araştırma'dan geldi. Sonar'ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için yaptığı anketin sonuçları belli oldu.

İSMAİL SAYMAZ PAYLAŞTI

Gazeteci İsmail Saymaz, geçtiğimiz hafta yapılan ve katılımcılara "Bu Pazar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yapılsa hangi siyasi parti adayına oy verirsiniz?" sorusunun yöneltildiği anketin sonuçlarını paylaştı.

CHP ÖNDE GİDİYOR

"Kararsız seçmenler orantılı olarak dağıtıldıktan" sonra, CHP 41,1 puanla ankette ilk sırada yer aldı. Hemen arkasından gelen AK Parti ise 39,6 puan aldı. Ankette DEM Parti 4,8 puan, MHP 3,7 puan ve İYİ Parti 3,2 puan aldı. Diğer partiler ise toplam 7,6 puan aldı.

İMAMOĞLU ÖNDE

Ankette ayrıca katılımcılara "Önümüzdeki yerel seçimlerden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?" sorusu yöneltildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu açık uçlu soruya verilen yanıtta 31 puanla ilk sırada yer aldı. "Cevap yok" diyenler 29,4 puan, "Fikrim yok" diyenler ise 14,5 puan aldı.

İşte ankette yer alan isimler ve puanları:

Ekrem İmamoğlu: 31.0

Murat Kurum: 6,7

Adaylara bağlı: 4.4

AK Parti adayı: 4,1

Tevfik Göksu: 1.6

Ali Yerlikaya: 0.8

Diğer 3.8

Kararsızlar: 1.9

Hiçbiri: 1,8

Editör: Mevlüt Peker