Kent merkezinde ikamet eden 42 yaşındaki Durmuş Demir, 2 Nisan 2024 tarihinde 61 DF 043 plakalı kamyonetiyle evinden ayrılmış ancak bir daha geri dönmedi. Ailesinin kayıp başvurusu üzerine polis ve jandarma ekipleri bölgede kapsamlı bir araştırma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarının ve şahit ifadelerinin incelenmesine rağmen Demir'in nereye gittiği veya ne olduğu konusunda herhangi bir ipucu elde edilemedi.

Giresun Durmus Demir 22052024 Dha1

KAMYONET YANMIŞ OLARAK BULUNDU

5 Nisan 2024 tarihinde Keşap ilçesine bağlı Fındıklı Mahallesi'ndeki bir bahçede Durmuş Demir'in 61 DF 043 plakalı kamyoneti yanmış halde bulundu. Kamyonette Demir'e ait herhangi bir bulguya rastlanmaması üzerine, olayla ilgili cinayet şüphesi üzerine kapsamlı bir soruşturma başlatıldı.

Giresun Durmus Demir 22052024 Dha4

ÖZEL EKİP KURULDU

Olayla ilgili olarak kurulan özel ekip, bölgedeki güvenlik kameraları ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarını titizlikle inceledi. Yürütülen yoğun çalışmalar neticesinde, 3 şüpheli şahıs tespit edildi. İ.O. (32), O.A. (28) ve F.O. (35) adlı bu 3 şüpheli, gözaltına alınarak sorguya tabi tutuldu.

Giresun Durmus Demir 22052024 Dha5

ŞÜPHELİLER İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan şüpheliler, sorgularında kent merkezinde buluştukları Durmuş Demir'e ait kamyonetle Yağlıdere ilçesine bağlı Ekin Yaylası'na gittiklerini, burada Demir'i sopayla şiddetli bir şekilde dövdüklerini, ardından cesedini uçuruma attıklarını ve olay yerinden ayrıldıkları kamyoneti de ateşe verdiklerini itiraf etti.

Giresun Durmus Demir 22052024 Dha3

DURMUŞ DEMİR'İN CESEDİ BULUNDU

Şüphelilerin yer gösterimi sonrası soruşturmayı derinleştiren ekipler, Ekin Yaylası'ndaki ormanlık alanda Durmuş Demir'in cansız bedenine ulaştı. Demir'in cenazesi, ayrıntılı otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Giresun Durmus Demir 22052024 Dha6

GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİLERİN SORGUSU DEVAM EDİYOR

Cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan İ.O., O.A. ve F.O. adlı 3 kişinin sorguları halen devam ederken, olayla ilgili tüm ayrıntıların ortaya çıkarılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Editör: Mevlüt Peker