Kastamonu'da, kimliği yalnızca M.K. olarak açıklanan bir şehir sakini, internette gördüğü bir reklamın ardından sahte bankacılık dolandırıcılığının kurbanı oldu. Reklamda, tanınmış bir bankanın %0,29 gibi cazip derecede düşük bir faiz oranıyla kredi sunduğu iddia ediliyordu. Reklama inanan M.K. bağlantıya tıklayarak kişisel bilgilerini ve şifrelerini paylaştı. Daha sonra M.K., mobil bankacılık hesabından hileli bir şekilde 150.000 TL kredi çekildiğini fark etti. Banka ile iletişime geçtikten sonra dolandırıcılığı fark eden M.K. olayı polise bildirdi.

hacker-siber-saldiri-02012024-2

ÖNLEYİCİ EYLEM BİR MAĞDURU DAHA KURTARDI

Aynı dolandırıcıların tuzak kurduğu bir başka vatandaş ise, başına gelecekleri fark ederek durumu polise bildirdi. Polisin belirtilen bankadaki hızlı müdahalesi, bu ikinci mağdurun hesabından 150.000 TL çekilmesini engelledi.

hacker-siber-saldiri-02012024-5

ÜÇÜNCÜ BİR MAĞDUR 29.000 TL KAYBETTİ

Aynı dolandırıcılar başka bir vatandaşın banka hesabından ise 29.000 TL çekti. Paranın, mağdurun dolandırıcılığı fark edip polise bildirmeden önce dolandırıcının hesabına geçtiği ortaya çıktı.

hacker-siber-saldiri-02012024-6

POLİSTEN VATANDAŞLARA UYARI

Son yıllarda iyice artan ve çeşitlenen sosyal medya ya da cep telefonu dolandırıcılığı nedeniyle polis halka uyarıda bulundu. Vatandaşların gerçek olamayacak kadar iyi görünen online bankacılık tekliflerine karşı dikkatli olmaları ve kişisel bilgilerini vermeden ya da işlem yapmadan önce bu tür iddiaları doğrudan bankalara doğrulatmaları tavsiyesinde bulunan polis, bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinin izini sürmeye ve daha fazla yaşanmasını engellemeye çalışıyor.

hacker-siber-saldiri-02012024-4

Editör: Mevlüt Peker