Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı'nıbn hava durumundan kaynaklı defalarca kez dönüşü ertelenmişti. Gezeravcı ve ekibinin Dünya'ya ne zaman döneceği ile ilgili SpaceX'ten yeni bir açıklama geldi.

A A G

BUGÜN DÖNMESİ PLANLANIYOR

SpaceX, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılmasının ardından TSİ 17.05'te Dünya'ya dönmesinin planlandığını duyurdu. Şirket, Dragon uzay aracının ISS'den ayrılmasının iniş bölgesindeki hava koşullarına bağlı olduğunu belirtti.

DÖNÜŞ 12 SAAT SÜRECEK

Dünyaya dönüş yolculuğunun 12 saat sürmesi bekleniyor. Atmosfere girişin ardından sürtünmenin etkisiyle yavaşlayacak olan Dragon kapsülü paraşütlerin açılmasının ardından iniş yapacak. Planlı inişin, ABD’nin Florida eyaletinin doğusundaki Atlas Okyanusu ve batısındaki Meksika Körfezi’nde bulunan 7 potansiyel iniş noktasından birine yapılması bekleniyor.

Mh Gvhh Df8K2 L Dq K Ud1L2 Q

19 OCAK'TA GÖREVE BAŞLAMIŞTI

Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronotu SpaceX'in Dragon uzay aracıyla yörüngeye taşıyan Falcon-9 roketi, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden 19 Ocak'ta saat 00.49’da başarılı bir şekilde fırlatılmıştı. Dragon uzay aracı, yaklaşık 36 saat süren uzay yolculuğunun ardından 20 Ocak'ta TSİ 13.40'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmişti.

Editör: Ozan Barış Erim