Halk Koşusu'nda da 20 bin İstanbullu, ter dökecek. Maratonda, pandemi önlemleri kapsamında sosyal mesafe kuralları ile start noktasında 10 kulvarlı hat olacak. Maratona ayrıca aşı kartı olan ya da yarıştan 48 saat önce alınmış ve negatif sonuçlu PCR testi olan sporcular katılabilecek.

"İSTANBUL MARATONU'NUN 43 YILLIK TARİHİNDE GÖRDÜĞÜMÜZ EN YÜKSEK TÜRK KATILIMCI SAYISI BU SENE"

Maraton tarihinde bu sene en çok Türk katılımcının rekorunun kırıldığını belirten Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, "Beni bu sene en çok sevindiren şeylerden bir tanesi bu. İstanbul Maratonu'nun 43 yıllık tarihinde gördüğümüz en yüksek Türk katılımcı sayısı bin 500, bu da 2018 ve 2019 yıllarında. Şu an 3 bin kayıtlı Türk sporcu var. Tahminimiz 2 bin 500'ü bitiriyor olacak. Açık ara yüzde 70, yüzde 80 ileri götürdüğümüz bir sene olacak. Burada amaç rekor kırmak değil. Bu bize şunu söylüyor. Türkiye'de maraton koşanların sayısının hızlıca arttığı bir döneme girdik. Hem daha fazla insanın koşması hem de daha fazla insanın seyretmesi anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL YARI MARATON PARKURU, DÜNYADA REKOR KIRILABİLECEK PARKURLAR ARASINA GİRDİ"

"Geçen sene ekiple beraber çok çalıştık. Hız yapılabilecek bir parkur çıkardık. İstanbul'da hız yapılabilecek parkurun bir güzelliği de şu, dünyanın en tarihi parkurlarından bir tanesi. O yüzden İstanbul Yarı Maraton Parkuru, dünyada rekor kırılabilecek parkurlar arasına girdi. Bu İstanbul için güzel bir tanıtım aracı. İstanbul'da birçok kişi en iyi derecesini koşmak için yer ararken, önüne çıkan isimler arasında İstanbul Yarı Maratonu da giriyor. Yarı maraton konusunda heyecanlıyız. Orada da yurt dışı katılımının çok arttığını görüyor olacağız. Bizim kafamızda oturdu. Yarı Maraton; tarihi bir parkurda, hız yapılabilecek bir parkur. İstanbul Maratonu'nda kıtalararası koşma zevkini yaşayabileceğimiz ama hız tarafı ön plana çıkmayacak bir parkur. Deneyim tarafı daha zengin bir parkur. İstanbul'un bu iki güzel koşusunda, önümüzdeki yıllarda hem turist hem de yerli katılımcının arttığını hep beraber görüyor olacağız."

Editör: TE Bilisim