Spor Toto Süper Lig, bugün İstanbulspor-Trabzonspor maçıyla başlıyorç. 2022-23 sezonu öncesi ligde 5 takımda teknik direktör değişimi yaşanırken ortaya çarpıcı bir durum çıktı. Ligde üç büyüklerde şampiyonluk sevinci yaşayan hiçbir teknik direktör, şu an takım çalıştırmaması dikkat çekti.

Sık sık teknik direktör kıyımı yaşanan Süper Lig'de geçtiğimiz sezon 24 teknik adamla yollar ayrıldı. Bu isimler arasında Süper Lig'de daha önce şampiyonluk yaşayan 6 teknik direktör de vardı.

Söz konusu teknik adamlar, henüz bir takımla anlaşmazken ortaya ise çok ilginç bir durum çıktı.

Türk futbolunun ağır topları Mustafa Denizli, Fatih Terim, Şenol Güneş, Hamza Hamzaoğlu, Sergen Yalçın, Aykut Kocaman... Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray'da şampiyonluk yaşayan teknik direktörlerin çoğu şu anda ya boşta ya da alt liglerde mücadele eden takımların başında.

İşte kulüp çalıştırmayan o teknik direktörler.

YARIM SEZONDA ŞAMPİYON

Son olarak TFF 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor'u çalıştıran Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig'deki son görevini Çaykur Rizespor'da yaptı. Galatasaray'ı çalıştırdığı 1 yıllık süreç içerisinde ise 1'i şampiyonluk olmak üzere 3 kupa kazandı.

DENİZLİ İYİ BAŞLADI AMA...

Geçtiğimiz sezona Altay'la iyi bir başlangıç yapan tecrübeli çalıştırıcı Mustafa Denizli, art arda gelen başarısız sonuçların ardından ayrılmak durumunda kaldı. Başarılı teknik adam, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'da şampiyonluk yaşadı.

4. TERİM DÖNEMİ SONA ERDİ

Geçtiğimiz yıl UEFA Avrupa Ligi'ndeki başarısını Süper Lig'de gösteremeyen Galatasaray'da Fatih Terim ile yolla 4'üncü defa ayrıldı. Kurt hoca, tamamı Galatasaray'da olmak üzere 8 şampiyonluk yaşadı.

İKİ KUPALI SERGEN YALÇIN DA İŞSİZ

Beşiktaş'ı çalıştırdığı ilk tam sezonunda çifte kupa kazanan Sergen Yalçın, kötü geçen 2021-22 sezonunun ikinci yarısında görevinden ayrıldı. Adı sık sık yabancı takımlarla anılan genç teknik adam, henüz boşta.

EN ERKEN ŞAMPİYONLUK YANAL'DA

Fenerbahçe ile 2013-14 sezonunda, nisan ayı içerisinde mutlu sona ulaşarak Süper Lig'in en erken şampiyon olan teknik direktör Ersun Yanal, son olarak Antalyaspor'u çalıştırdı. 60 yaşındaki tecrübeli hoca da diğer şampiyon teknik direktörler gibi boşta.

KOCAMAN'IN YERİ AYRI

Süper Lig'in tecrübeli isimlerinden Aykut Kocaman, Fenerbahçe ile 2 Türkiye Kupası'nın yanı sıra 1 defa da şampiyonluk sevinci yaşadı. Fenerbahçe'de hem futbolcu hem de teknik direktör olarak şampiyon olan ilk isim olan Kocaman, son olarak Medipol Başakşehir'i çalıştırdı.

GÜNEŞ'TEN İKİ YIL ÜST ÜSTE ŞAMPİYONLUK

Teknik direktörlük kariyerinde 2 şampiyonluğu da Beşiktaş'ta yaşayan Senol Güneş, Türkiye A Milli Takımı'ndan ayrıldıktan sonra hiçbir takımı çalıştırmadı.

SON DEMDE ŞAMPİYON OLDU

2007-08 sezonunda Galatasaray'ı çalıştıran Karl-Heinz Feldkamp'ın istifası üzerine geçici teknik direktörlük görevini üstlenen Cevat Güler, tek şampiyonluğunu burada yaşadı. Güler, kısa bir dönem görev aldığı Orduspor'dan sonra takım çalıştırmadı.

Editör: TE Bilisim