Spotify’ın telaffuzunun herkes tarafından yanlış telaffuz edildiğini belirterek ve “Spotify nasıl okunur” diyerek hemen Spotify’ın telaffuzunu verip haberimize başlayalım. Spotify’ın doğru telaffuzu “Sparfay” şeklinde. Yabancı kelimelerin okunuşunun aslında, yazım sırasında önemi daha çok ortaya çıkıyor. Zira, Türkçeye göre yabancı kelimelere gelen ekler, yazılışına göre değil, okunuşuna göre oluşuyor. Neyse ki Spotify Türkiye’de “Spotifay” şeklinde yanlış telaffuz edilse de, doğru ve yanlış telaffuzlarında son hece aynı olduğu için Spotify’a gelen eklerde de hata yapılmıyor!

SPOTIFY WRAPPED NEDİR?

Spotify müzik uygulamasının viral bir pazarlama kampanyası olan Spotify Wrapped, 2016 yılından bu tarafa her sene Aralık ayı başında ya da Kasım ayı sonunda, Spotify kullanıcılarının tüm sene boyunca Spotify müzik platformundaki faaliyetlerine ilişkin verileri derliyor ve herkes tarafından bu verilerin görüntülenmesi sağlanıyor. Spotify müzik platformu, Spotify kullanıcılarının içinde bulunulan yılın sonunda, o yıl boyunca en çok dinledikleri şarkıların, en çok dinledikleri sanatçıların ve en çok içinde bulundukları albümlerin listesini ve genel istatistiğini yayımlıyor. Bu özellik ise Wrapped ismiyle biliniyor. Spotify’ın Wrapped özelliği, Aralık ayının ilk günlerinde ya da Kasım ayının son günlerinde istatistik paylaştığı için, Spotify dinleyicilerinin 11 ay boyunca en çok hangi şarkıyı ve en çok hangi sanatçıyı dinlediğinin, genel olarak hangi müzik türlerinin tercih edildiğinin bir istatistiği ortaya çıkıyor.

2022 yılının istatistiklerini 30 Kasım 2022 tarihinde yayımlayan Wrapped, 2023 yılının istatistiklerini ise 29 Kasım 2023 Çarşamba günü açıkladı.

SPOTIFY’IN YILLIK ÖZETİ (tıklayınız) >>>

SPOTIFY’DA 2023’TE TÜRKİYE’DE EN ÇOK DİNLENEN SANATÇILAR:

Semicenk
UZI
Sezen Aksu
Motive
Lvbel C5
BLOK3
cakal
Mabel Matiz
Emir Can İğrek
Ezhel

SPOTIFY’DA 2023’TE TÜRKİYE’DE EN ÇOK DİNLENEN ŞARKILAR:

Aşkın Olayım - Simge
Yana Yana - Semicenk, Reynmen
NKBİ X YAPAMAM - Remix - Lvbel C5, Güneş
AFFETMEM - BLOK3
Pişman Değilim - Semicenk, Doğu Swag
Sevecek Sandım - Semicenk
Canın Sağ Olsun - Semicenk, Rast
Antidepresan - Mert Demir, Mabel Matiz
VUR - BLOK3
24/7 - ALIZADE, BEGE

Editör: Mevlüt Peker