İstanbul Beyoğlu Hacıahmet Mahallesi'nde geçtiğimiz Pazartesi günü yaşanan olaylarda, Emircan A. isimli genç, sevgilisini bırakırken motosikletinin gürültüsü nedeniyle binadakiler tarafından hakarete uğradığını iddia etti. Bu olayın ardından, genç şahıs ertesi sabah gerçekleşen ve kameralara yansıyan silahlı saldırıda bulundu.

Beyoglu Binaya Ates Eden Maganda 21042024 Iha8

OLAYIN AYRINTILARI VE POLİS MÜDAHALESİ

Olay, 20 Nisan Pazartesi sabahı saat 06.00 sıralarında meydana geldi. Emircan A., sevgilisini evine bıraktıktan sonra motosikletiyle gürültü yaparak sakinleri rahatsız etti. Binadakilerin tepkisiyle karşılaşan genç, bu durumu kişisel bir aşağılanma olarak algıladı. Ertesi gün, bir arkadaşıyla birlikte gelip binaya yedi el ateş açtı. Olay anı bölgedeki güvenlik kameralarına detaylı bir şekilde yansıdı.

Beyoglu Binaya Ates Eden Maganda 21042024 Iha6

GÜVENLİK KAMERALARINDAN SALDIRGANI TESPİT ETTİ

Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, olaya hızlı bir şekilde müdahale ederek güvenlik kameralarından saldırganın kimliğini ve kaçış güzergahını belirledi. Emircan A.'nın motosikletinin plakası ve daha önce 12 farklı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı.

Beyoglu Binaya Ates Eden Maganda 21042024 Iha7

OPERASYON VE TUTUKLAMA

Polis ekipleri, Emircan A.'nın Şişli Okmeydanı'ndaki adresine operasyon düzenledi. Yapılan aramada olayda kullanılan ruhsatsız tabanca ve kask ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıs, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve "mala zarar verme" ile "Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Beyoglu Binaya Ates Eden Maganda 21042024 Iha4

GENÇ SALDIRGANIN İFADESİ

Emircan A., ifadesinde sevgilisinin gözünde küçük düşürüldüğünü ve bu durumu gururuna yediremediğini belirterek, yaşadığı aşağılanma sonucu binaya ateş açtığını itiraf etti.

Beyoglu Binaya Ates Eden Maganda 21042024 Iha5

Beyoglu Binaya Ates Eden Maganda 21042024 Iha2

Beyoglu Binaya Ates Eden Maganda 21042024 Iha3

Beyoglu Binaya Ates Eden Maganda 21042024 Iha1

Editör: Mevlüt Peker