İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir'de düzenlenen "KAFES-34" operasyonlarında Gökhan Kuş liderliğindeki bir organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlar sonucunda örgüt elebaşı da dahil olmak üzere 13 şüpheli yakalandı.

ÖRGÜTÜN EYLEMLERİ VE ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

Yapılan operasyonlar kapsamında örgütün suç işlemek amacıyla kurulduğu, yağma, tahsilatçılık ve tefecilik faaliyetleriyle haksız kazanç elde ettiği belirlendi. Ayrıca, korkutma ve haraç alma amaçlı ikamet kurşunlama, eğlence mekanlarına baskın, silahlı tehdit, silahla yaralama ve kasten öldürmeye teşebbüs eylemleri gerçekleştirdikleri tespit edildi. Operasyonlar neticesinde 6 adet ruhsatsız tabanca ve muhtelif miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

POLİSLERE TEŞEKKÜR VE TAKDİR

Bakan Yerlikaya, operasyonları başarıyla gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin" ifadesini kullandı. Paylaşımında #TürkiyeninHuzuru etiketini kullanan Bakan Ali Yerlikaya, "Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız" mesajıyla operasyonun önemine vurgu yaptı.