Şule Öğretmen paylaşılan bir video sonrasında sosyal medyadaki herkes tarafından çok beğenildi ve gündemde yerini aldı. Kocasinan ilçesindeki Osman Zeki Yücesan İlköğretim Okulu'nda görevli Şule Öğretmen, öğrencilerin sağlıklı yaşam becerilerini geliştirmek amacıyla, derse başlamadan önce okul bahçesinde müzikle fiziksel egzersiz yaptırıyor. Şule öğretmen ve öğrencilerinin eğlenceli anlarının yer aldığı video, sosyal medyada herkesin beğenisini topladı.

Şule Öğretmen Şule Yüksel Kimdir 3 

Şule Öğretmen'le egzersiz yapan öğrenciler keyifli zaman geçiriyor. Öğrencilerin bu etkinlikle derslerinde daha başarılı olmaları amaçlanıyor. Kendisini "halk oyunları tutkunu bir sınıf öğretmeni" olarak tanımlayan Şule Yüksel, yapılan çalışma hakkında bilgiler verdi: "Milli Eğitim Bakanlığı'mızın temel eğitim kurumlarında öğrencilerimizin derse başlamadan önce sağlıklı yaşam becerilerini kazandırmak amacıyla yapılan kültür fizik hareketleri.

Şule Öğretmen Şule Yüksel Kimdir 6

Bizler de Osman Zeki Yücesan İlkokulu olarak bu kültür fizik etkinliğini bayağı bir önemsedik. Kurduğumuz komisyonda birkaç öğretmen arkadaşımla birlikte her gün düzenli olarak sabah saatlerinde hava şartlarının da soğuk olması durumunda ikinci, üçüncü ders saatlerinde ya da teneffüs saatlerinde ya da öğle arasında bu etkinliği yürütmekteyiz.

Şule Öğretmen Şule Yüksel Kimdir 5

Ben çocukların dikkatlerini toplamak, daha motive etmek amacıyla bu etkinliğe bir de müzik ekledim. Her güne yeni bir müzik, yeni bir dans hareketiyle birlikte güzel olaraktan bu çalışmalarımızı yapmaktayız. Her şeyden önce sağlığımıza ve çocukların gelişimine katkısı çok büyük" ifadelerini kullandı.

Şule Öğretmen Şule Yüksel Kimdir 4

ŞULE ÖĞRETMEN: "OKULA SEVEREK GELİYORLAR"

Yaptırdığı ezgersizlerinin çocukların başarılarına olumlu etkileri olduğunu kaydeden Yüksel, "Çocuklarımız okula heyecanla geliyorlar. Gözlerindeki o ışıltıdan bu durumu anlayabiliyorsunuz zaten. Çok mutlular. Her gün heyecanla bekliyorlar. Acaba bugün hangi dansı yapacağız? Hangi figürleri sergileyeceğiz ve müzikle birlikte kültür fizik hareketlerini yerine getireceğiz diye meraklanıyorlar. Gerçekten bir öğretmen olarak bundan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Çocuklarımızın okula severek gelmeleri ve ders başarılarına olan katkısı gerçekten tartışılmayacak kadar büyük. Bir kere heyecan gözlerindeki o pırıltıdan anlıyorsunuz zaten. Çok daha istekli ve mutlular." dedi.

Şule Öğretmen'in öğrencileri ile geçirdiği eğlenceli anların videosunu izleyen herkes, Şule Öğretmen kimdir, kaç yaşında, nereli? sorularına yanıt arıyor.

Şule Öğretmen Şule Yüksel Kimdir 1

Şule Yüksel Kimdir? (Şule Öğretmen)

Şule Öğretmen olarak tanınan Şule Yüksel, Kayseri Kocasinan ilçesinde Osman Zeki Yücesan İlköğretim Okulu'nda görevli 24 yıllık sınıf öğretmenidir.

Kendisini "halk oyunları tutkunu bir sınıf öğretmeni" olarak tanımlayan Şule Yüksel, Erzincan Üniversitesi Kimya bölümünden mezun olmasının yanı sıra Halk Oyunları 2. Kademe Antrenörü unvanına da sahip. Şule Öğretmen, her sabah öğrencilerini dans eşliğinde sınıflara alıyor.

Şule Öğretmen Şule Yüksel Kimdir 2

Bu faaliyetleriyle Şule Öğretmen, sadece öğrencilerine değil, aynı zamanda Türkiye'nin dört bir yanındaki insanlara da ilham veriyor. Yüksel, 7 Bölge 7 Kuşak 7 Renk Projesi'nin Halk Oyunları topluluğu koordinatörlüğünü yürütüyor.

Eğitimde ve kültürel faaliyetlerde gösterdiği özveri ve enerjiyle adından sıkça söz ettiren Şule Yüksel, Youtube kanalında yöresel folklorik oyunları da sergiliyor.

Editör: Nurseli Fırat