Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Comanchero suç örgütü lideri Hakan Ayık'a Türkiye'de vatandaşlık verildiği iddialarına sert bir şekilde yanıt verdi. Soylu, kırmızı bültenle aranan bir kişinin Türkiye'de vatandaşlık almasının ya da ikamet etmesinin hem kanunen hem de fiilen imkansız olduğunu vurguladı. Soylu, bu tür iddiaların sadece kendisini değil, Türkiye'nin tüm devlet birimlerini hedef aldığını ifade etti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KAPSAMLI OPERASYON

2 Aralık Perşembe günü İçişleri Bakanlığı, Avustralya merkezli ve küresel çapta faaliyet gösteren Comanchero suç örgütüne yönelik büyük bir operasyon düzenledi. Operasyonda, çete lideri Hakan Ayık da dahil olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı. Operasyonun ardından ortaya çıkan iddialar, gündemi meşgul etti.

ÇETE LİDERİNE VATANDAŞLIK VERİLDİĞİ İDDİALARI

Bazı medya kuruluşları, INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan çete lideri Hakan Ayık'a Türkiye'de vatandaşlık verildiği iddiasını gündeme getirdi. Bu iddialar, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tepkisini çekti.

SÜLEYMAN SOYLU'NUN TEPKİSİ VE AÇIKLAMALARI

Soylu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, devletin tüm birimlerini hedef alan bu haberlerin, kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu belirtti. Soylu, doğru bilgilerin herkes tarafından bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, iddiaların gerçek dışı olduğunu ifade etti. Soylu, "Kırmızı bültenle aranan bir kişinin vatandaşlık alması mümkün değildir. İftiralarla beni gömeye çalışırken, aslında devletin tüm birimlerini de gömüyorlar" dedi.

"TÜRKİYE'YE NARKO DEVLET İFTİRASI" ELEŞTİRİSİ

Soylu, devletin yürüttüğü mücadeleyi hedef alan bu tür iftiraların, Türkiye'ye "narko devlet" iftirası atanların hezeyanı olduğunu dile getirdi. Süleyman Soylu'nun bu açıklamaları, özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Editör: Mevlüt Peker