Fenerbahçe - Galatasaray Süper Kupa finali için heyecan dorukta. Türkiye Futbol Federasyonu, maçın tarihinde değişiklik yapılacağını duyurarak, "Süper Kupa finali ne zaman? Fenerbahçe - Galatasaray Süper Kupa finali nerede oynanacak?" sorularını gündeme getirdi. İki kulüp de maçın oynanacağı yere dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte Galatasaray-Fenerbahçe maçının tarihi ve konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar...

SÜPER KUPA FİNAL MAÇI NE ZAMAN?

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, 2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak. Maç, Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda saat 20.45'te başlayacak.

süper kupa

SÜPER KUPA NEREDE OYNANACAK?

Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda gerçekleşecek.

süper kupa 2

FENERBAHÇE DİVAN KURULU'NDAN AÇIKLAMA

Fenerbahçe'de dün düzenlenen Divan Kurulu toplantısında, finalin İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı ya da Samsun 19 Mayıs Stadı'nda oynanması yönünde tavsiye kararı alındı. Divan Kurulu, önergesinde "Cumhuriyet'in 100. yılında Süper Kupa Finali'nin, Atatürk ilke ve devrimlerine karşı bir ülkede oynanması, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu Fenerbahçe'nin tarihine, şan ve şerefine bağdaşmayacağından, finalin Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ya da Samsun 19 Mayıs Stadı'nda oynanmasının kabulünün Yüksek Divan Kurulu'nun oylarına sunulmasını teklif ederiz" ifadeleri yer aldı ve önerge oybirliğiyle kabul edildi.

süper kupa 4

GALATASARAY BAŞKANI ÖZBEK'TEN AÇIKLAMA

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Süper Kupa'nın, Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'de oynanması yönünde divan kararı aldık" şeklinde bir açıklama yaptı. Özbek, Divan Kurulu'nda birçok gündem maddesinin olduğunu belirterek, "Bunlardan bir tanesi de Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanmasıydı. Bu görüşüldü. Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu'nun görüşü kupanın Türkiye'de oynanması" dedi. Özbek, Türkiye'nin bu gerilime ihtiyaç olmadığını vurgulayarak, futbolun güzel ve adaletli bir atmosfer oluşturması gerektiğini ifade etti.