Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (SURGY), geçtiğimiz hafta talep topladı ve 14 Aralık 2023 tarihinden itibaren borsada işlem görmeye başladı. Katılımcılara azami 10 lot hisse dağıtımı yapılan şirketin payları, işlem görmeye başladıktan sonra beklenmedik bir şekilde tavan fiyatıyla açılış yaptı. Peki, Sur Tatil Evleri GYO (SURGY) hisse arz neden düştü, düşüyor? İşte Sur Tatil halka arzındaki güncel durum…

SUR TATİL EVLERİ GYO (SURGY) HALKA ARZ HİSSE NEDEN DÜŞTÜ, DÜŞÜYOR?

SURGY hisse analizi Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (SURGY) işlemlere başladıktan sonra şaşırtıcı bir şekilde tavan fiyatını aştı. Açılıştan hemen sonra hisse senedi için devre kesici uygulandı. Devre kesici sonrasında alımların güçlenmesiyle birlikte hisse tekrar tavan fiyatında işlem görmeye başladı.

Sur_Tatil_evleri_halkaarz_3

Saat 12.00 itibarıyla tavan bekleyen lot sayısı yaklaşık 2.6 milyon. İşlem hacmi ise 677 milyon TL'yi aştı. En iyi alıcı kurum, 523 bin lot ile Vakıf Yatırım iken, en iyi satıcı ise 610 bin lot ile Deniz Yatırım olarak belirlendi. İçerik, gün içinde güncellenecektir.

Sur_Tatil_evleri_halkaarz_5

SURGY'de tavan fiyatının aşılmasının nedeni Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (SURGY) hisselerinde yaşanan yükseliş için herhangi bir olumsuz haber akışı tespit edilememiştir.

Sur_Tatil_evleri_halkaarz_1-1

Yaşanan artışın, zaman zaman halka arzlara ilişkin algının zayıflamasından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmektedir.