Süresiz nafaka kalkıyor mu? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kadın ya da erkek farketmeksizin kimseyi mağdur etmeyecek bir düzenlemeden bahsetti. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tunç, kira sözleşmeleri ve infaz düzenlemesi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. 

süresiz nafaka kalkıyor mu

Süresiz Nafaka Kalkacak Mı? Yeni Nafaka Düzenlemesi

Süresiz nafaka kalkıyor mu? Kimler nafaka alamayacak? Merak edilen konular arasında yer alan süresiz nafaka konusu, Adalet Bakanı tarafından değerlendirildi. 28. yasama döneminde Meclis'in gündemine gelecek çok sayıda düzenlemenin olacağını söyleyen Bakan Tunç, “1 gün evli kalıp onlarca yıl nafaka ödeyen kişiler var. Ancak kadınları da mağdur etmeyecek bir güvenceyi sağlamamız gerekiyor. Bu dengeleri gözeterek bir tasarı hazırlayacağız” dedi.

Süresiz nafaka konusunda Adalet Bakanlığında yapılan çalışmaya ilişkin bilgi veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Nafaka konusu aile hukuku ile ilgili bir konu. Aile hukuku konusunda geniş bir çalışmamız var. Bilim Komisyonumuz şuanda çalışıyor. Özellikle boşanma davalarının nafaka ve tazminat davalarından ayrı tutularak uzun süren boşanma davalarının önüne geçilmesi gerekiyor'' ifadelerini kullandı. 

Aile hukukunu toptan ele alacak bir düzenlemeden bahseden Tunç, kimseyi mağdur etmeyeceklerini belirtti.