Kuzey Marmara Otoyolu ve Kahramanmaraş'ta ölümlü kazaya neden olan yoğun sisin ardından Prof. Dr. Orhan Şen bugünden itibaren sürücüleri bekleyen tehlikeye dikkat çekti.

'GECE YOLA ÇIKMAYIN'

Şen, yola çıkacakları uyararak, “Sis ulaşımda en etkili meteorolojik hadisedir. Birinci etki yolda kayganlığı arttırır. İkincisi görüş mesafesi. Tabii sürücü cahilliği bunun üzerinde ve en etkili olandır. Kazadaki fren izlerine baktım. Takip mesafesinin akılalmaz kısa olduğu anlaşılıyor. Sis pazar gününe kadar devam edecek… İstanbul, Bolu Ankara, Balıkesir oto yolları... Ankara, Konya, Antalya, İzmir (Afyon, Eskişehir) yollarında. Niğde, Konya, Karaman, Kayseri. Önümüzdeki 3 gün gece yola çıkmayın bu yollarda. Tatile gidiyorsunuz belki ama başka yere gitmeyin” ifadelerini kullandı.

ARTVİN'DE KAR VE SAĞANAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre de, ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Artvin çevrelerinin yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ SAAT VERDİ

Şen'in uyarısının ardından Meteoroloji de beklenen tehlikeye karşı saat verip uyardı.

MGM gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğini duyurdu.Öte yandan hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Editör: Şeyda Karaca