Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Gazze Şeridi'ndeki askeri operasyonların hemen durdurulmasını ve ablukanın kaldırılmasını talep etti. Riyad'daki İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi'nin açılış konuşmasında, Gazze'deki durumu ele aldı.

İNSANİ KRİZE VE SİVİL KAYIPLARA VURGU

Muhammed bin Selman, zirvede yaptığı konuşmada, Filistinli sivillerin, özellikle çocuk, kadın ve yaşlıların yaşadığı acıları ve İsrail'in ibadet yerleri, hastaneler ve altyapıyı hedef almasını sert bir dille eleştirdi ve bu durumu kabul etmediklerini belirtti.

SUUDİ ARABİSTAN'IN ROLÜ VE ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Suudi Arabistan'ın Gazze'deki sivillerin korunması için uluslararası toplumla iş birliği içinde çalıştığını belirten Muhammed bin Selman, BMGK ve uluslararası toplumun İsrail saldırıları sonucu ortaya çıkan insani krizi durdurma çabalarının başarısız olduğunu ifade etti.

FİLİSTİN HALKININ KORUNMASI İÇİN ÇAĞRI

Selman, Gazze halkına yönelik saldırıları ve zorla yerinden edilme politikalarını reddederek, Filistin halkına karşı işlenen suçlardan İsrail yetkililerini sorumlu tuttuğunu vurguladı. Ayrıca, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasının yolunun işgalin, kuşatmanın ve yerleşimin sona erdirilmesinden geçtiğine dikkat çekti.

Editör: Mevlüt Peker