16 yıl süren hapis cezasının ardından tahliye edilen Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın, memleketi Trabzon'da ismini değiştirmek için mahkemeye başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

ogun-samast-dha.2

İZİNİ KAYBETTİRMİŞTİ

Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan 15 Kasım’da koşullu salıverilme kapsamında tahliye olan Ogün Samast, izini kaybettirdikten sonra 6 Aralık tarihinde Trabzon'un Akçaabat ilçesinde ortaya çıkmıştı. Samast, "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan hakkında açılan davanın duruşmasına Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılmıştı.

ogün samast-1

SAVUNMA İÇİN EK SÜRE VERİLDİ

Duruşmada iddianamenin kendisine duruşma günü ulaştığını ve inceleyemediğini belirten Samast, savunma hazırlayabilmek için süre talep etmişti. Mahkeme, bu talebi kabul ederek Samast ve avukatına savunmalarını hazırlayabilmeleri için süre vermişti. Ogün Samast hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilirken, duruşma 6 Mart 2024'e ertelenmişti.

ogün samast

ADINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU

Duruşma sonrası Samast'ın, adını değiştirmek için Akçaabat Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yazılı dilekçeyle başvuruda bulunduğu öğrenildi. Ancak hangi isimle adını değiştireceği konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

ogun-samast-dha

MAHKEME KARARI BEKLENİYOR

Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davada, Ogün Samast'ın isim değiştirme talebinin nasıl sonuçlanacağı ve mahkeme tarafından verilecek karar merakla bekleniyor.

Editör: Zeynep Baş