İlköğretim ve ortaöğretim kademelerindeki öğrenciler 14 Haziran Cuma günü karnelerini alarak yaz tatiline girecek. Heyecanla karne gününü bekleyen öğrenciler, karnelerinin yanında hangi belgeleri alacaklarını da merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen şartlara uyan öğrenciler, karne gününde takdir ve teşekkür belgeleriyle ödüllendirilecek. Peki, takdir ve teşekkür belgesi kaç puanla alınır, ortalama kaç olmalı? İşte 5,6,7,8,9,10,11,12. sınıf takdir teşekkür hesaplama bilgileri..

Karne_günü_2

KARNE NOTU NASIL HESAPLANIR?

Karne not ortalaması hesaplaması, karne günü yaklaşırken araştırılan konulardan biri oldu. Dönem sonu not ortalaması hesaplama işlemi merak ediliyor. Peki not ortalaması nasıl hesaplanır, karne notu hesaplama nasıl yapılır?

Not ortalaması, 1. yazılı puanının 2. ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanmasının ardından toplam yazılı sayısına bölünmesiyle ortaya çıkmaktadır. Tüm dersler için bu işlem gerçekleştirilir. Ders başına çıkan not ortalamalarının hepsini toplanır. Toplanan not ortalaması ise o dönem kaç ders alındıysa ona bölünür. Böylece o dönemin karne not ortalaması öğrenilmiş olur.

Karne Gunu Degiskligi

LİSELER İÇİN TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMASI

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Karne_günü_3

TAKDİR VE TEŞEKKÜR KAÇ PUANLA ALINIR?

Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarının bütün sınıflarında puan ortalaması Türkçe dersinden 70,00, diğer derslerin her birinden 50,00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70,00-84,99 olanlar "Teşekkür" belgesi, 85,00 puan ve yukarı olanlar "Takdir" belgesi ile ödüllendirilir. Teşekkür ve Takdir Belgesiyle ödüllendirilenlerin belgeleri, sınıf veya şube rehber öğretmeni tarafından karne ile birlikte öğrencilere verilir.

Editör: Nurseli Fırat