Bursa'da bir taksici, aracına aldığı yolcu tarafından darp edildi. Olay, merkez Osmangazi ilçesi Atıcılar Mahallesi'nde meydana geldi. Yaşanan anlar, araç içi kamerasına saniye saniye yansıdı. Taksi şoförleri, bu tür olayların önüne geçilmesini talep etti.

Bursa Taksi Darp 27052024 Iha (1)

OLAYIN DETAYLARI

İddiaya göre, taksici H.T. (40), 16 T 0155 plakalı taksisine bir yolcu aldı. Yolcu, taksiyi farklı mahallelerde gezdirerek gittiği kişilerden bir şeyler aldı. Daha sonra taksiye tekrar binen şahıs, bir mahalleye daha gitmek istediğini söyledi. Durumdan şüphelenen taksi şoförü H.T., "Evde çocuklarım bekliyor, nerede inmek istiyorsanız orada bırakayım sizi" dedi. Bu sözler üzerine sinirlenen yolcu, "Taksimetre çalışıyor, istediğim yere götürürüm" diye cevap verince, taksici ile yolcu arasında tartışma çıktı. Sinirlenen yolcu, taksi şoförünü araç içinde darp etti. Daha sonra araçtan inen saldırgan, taksiciye "İn aşağı" diye bağırdı. Taksi şoförü ise panikle olay yerinden uzaklaştı.

Bursa Taksi Darp 27052024 Iha (2)

ŞOFÖRÜN YAŞADIKLARI

Yaşadıklarını anlatan şoför H.T., "Şüpheli şahıs durağımıza geldi. Sıra bende olduğu için aracıma aldım. Birkaç mahalle gezerek başka şahıslardan bir şeyler aldı. Durumdan şüphelendim. Bir mahalle daha söyledi, yanlış bir şeyler döndüğünü anlayınca ben de indirmek için bahane buldum. Fakat darp edildim" diye konuştu.

Bursa Taksi Darp 27052024 Iha (3)

MUDANYA'DA BENZER OLAY

Bir hafta önce Mudanya'da taksicilik yapan 35 yaşındaki Yunus Emre Yüksel ise 19 yaşındaki bir saldırgan tarafından bıçakla 20 yerinden yaralanarak taksisi ve paraları gasp edilmişti. Bu olayın ardından tedirgin olan taksiciler, konvoy yaparak durumu protesto etti.

Bursa Taksi Darp 27052024 Iha (4)

TAKSİCİLER TEDİRGİN VE ÇÖZÜM İSTİYOR

Son zamanlarda artan saldırılar nedeniyle tedirgin olan taksiciler, güvenliklerinin sağlanması ve bu tür olayların önüne geçilmesi için yetkililerden çözüm bekliyor.