Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert eleştirileriyle adından çokça söz ettirmiş sonunda da partiden ihraç edilmişti.Kılıçdaroğlu'nun ardından Başkanlık koltuğuna geçen Özgür Özel'in ilk işi ise CHP'nin 100. yılına özel af çıkarıp 'baba evine dönüş' çağrısında bulunmak oldu. Özcan da baba evine dönen ilk isimlerden oldu.

ÖZCAN'IN TALEBİ KABUL EDİLDİ

CHP MYK'sı bugün toplandı. Toplantıda Özcan'ın "bağışlanma" talebi masadaydı. MYK, oy çokluğuyla Özcan'ın talebini kabul etti.

Özcan'ın partisine dönmesi ise CHP Parti Meclisinde kesinleşecek.

PARTİLİLERDEN HELALLİK İSTEDİ

Karardan yaklaşık 1 saat önce ise Tanju Özcan şu paylaşımda bulunmuştu:

"Biraz önce ‘Baba Evine’ dönüş talebim ile ilgili konunun bugün CHP MYK’sı ve Parti Meclisi’nin gündemine geleceğini memnuniyetle öğrendim. Yaşanan bu süreçte başarı odaklı bir siyasetçi olarak, paylaşımlarım ve söylemlerim sebebiyle istemeden kırdığım ve üzdüğüm partililerimizden helallik istiyorum. Bundan sonra partimizin yerelde ve genelde başarısı için daha çok çalışacağım… Her şey çok daha güzel olacak."i

NEDEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ?

Tanju Özcan genel merkeze yönelik eleştirileri nedeniyle Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerden tepki toplarken 16 Mayıs 2022'de Bolu Belediye Meclisi toplantısında, oylamada el kaldıran AK Partili meclis üyesi Hacer Çınar'a yönelik "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor" sözleri nedeniyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti.

Editör: Şeyda Karaca