Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, personel alımı duyurusu yaptı. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir ilana göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, merkez ve taşra hizmet birimlerinde görevlendirilmek üzere toplamda 72 personel alımı yapacağını duyurdu. Bu alım, 27 sözleşmeli tekniker ve 45 sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonları için gerçekleştirilecek.

Adayların yerleştirilecekleri bölge, il ve birimler ekli listede belirtilmiştir. Alımlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin (B) fıkrası ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 2. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine uygun olarak, KPSS (B) grubu puan sıralamasına göre yapılacak.

BAŞVURU İÇİN GEREKEN GENEL ŞARTLAR

Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde yer alan şartları taşımaları gerekiyor. Ayrıca, başvuracakları unvanla aynı unvanda kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli olarak çalışmıyor olmaları şartı bulunuyor. 657 sayılı Kanun'un 4/B maddesine göre, sözleşme esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle sözleşmesi feshedilenler veya sözleşme dönemi içerisinde sözleşmeyi tek taraflı feshedenler, fesih tarihinden veya sözleşmenin bitiminden itibaren bir yıl süreyle kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemeyecekler.

Bu duyuru, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün ihtiyaç duyduğu alanlarda personel eksikliğini gidermeyi amaçlamakta ve söz konusu pozisyonlar için uygun adayların seçimini KPSS puan sıralamasına göre yapmayı hedefliyor. Alım yapılacak pozisyonlar ve başvuru şartları, kamuoyuna ve ilgilenen adaylara net bir şekilde açıklandı. Bu alım, hem genel müdürlüğün operasyonel verimliliğini artırmayı hem de nitelikli iş gücüne olan ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

TAPU VE KADASTRO PERSONEL ALIMI BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

Sözleşmeli tekniker pozisyonunda ve sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonunda yapılacak alımlar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün hizmet kalitesini artırmak ve personel ihtiyacını karşılamak amacıyla gerçekleştiriliyor. İlgili adayların yukarıda belirtilen şartları taşıyor olmaları ve gerekli belgelerle başvuruda bulunmaları bekleniyor.

SÖZLEŞMELİ TEKNİKER POZİSYONUNA BAŞVURU ŞARTLARI

-Adayların, 2022 KPSS (B) grubu P93 puan türünden en az 70 (Yetmiş) puan almış olmaları gerekiyor.
-Harita, Harita Kadastro, Harita ve Kadastro, Harita ve Maden Ölçme bölümlerinden mezun adaylar tercih ediliyor. Diğer bölüm mezunlarının başvuruları geçersiz kabul ediliyor.
-Arşiv araştırması sonuçlarının olumlu olması isteniyor.

SÖZLEŞMELİ KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ İÇİN ARANAN ÖZELLİKLER

-5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 53'üncü maddesinde belirtilen suçlardan dolayı mahkumiyeti bulunmamak şartı aranıyor. Bu, kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla hapis cezasına çarptırılmamış olmayı ve çeşitli ağır suç tiplerinden mahkum olmamayı kapsıyor.
-Merkez teşkilatı ve belirtilen bölge müdürlüklerine alınacak pozisyonlar için önlisans, diğer birimler için lise mezuniyeti gerekiyor.
-Ön lisans mezunları için 2022 KPSS-P93, lise mezunları için ise KPSS-P94 puan türünden geçerli bir puan almış olmak zorunlu tutuluyor.
-Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartı sahibi olmak gerekiyor.
-Adayların, ilanın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşını geçmemiş olmaları isteniyor.
-Gece ve gündüz, iç ve dış mekânda, vardiyalı sistemde çalışmaya engel bir durumun olmaması bekleniyor.
-Erkek adaylar için minimum 175 cm, kadın adaylar için ise 165 cm'den kısa olmamak ve belirli bir kilo oranına uymak şartı aranıyor.
-Görevi devamlı yapmaya engel akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak gerekiyor.
-Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlarının olumlu olması bekleniyor.

TAPU VE KADASTRO PERSONEL ALIMI İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan personel alımı için başvurular, 18 Aralık 2023 ile 22 Aralık 2023 tarihleri arasında, saat 23:59'a kadar kabul edilecek. Adayların başvurularını e-Devlet üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün Kariyer Kapısı veya Kamu İşe Alım sistemi aracılığıyla yapmaları gerekiyor. Başvuruların doğrudan Kariyer Kapısı'nın web sitesi https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden de gerçekleştirilebileceği belirtiliyor. Önemle vurgulanması gereken bir nokta, şahsen, kargo veya posta yoluyla yapılan başvuruların kabul edilmeyeceği yönünde.
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KARİYER KAPISI (tıklayınız) >>>

TAPU VE KADASTRO PERSONEL ALIMI İÇİN BAŞVURU SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Başvuru sırasında, adayların kimlik bilgileri, KPSS puanı, eğitim bilgileri, adli sicil kaydı ve erkek adaylar için askerlik durumu gibi bilgiler, e-Devlet sistemi üzerinden ilgili kurumların web servisleri aracılığıyla otomatik olarak temin edilecek. Bu nedenle, adaylardan herhangi bir belge talep edilmeyecek. Ancak, adayların bu bilgilerde hata bulunması durumunda, başvuru yapmadan önce ilgili kurumlara başvurarak gerekli güncellemeleri ve düzeltmeleri yapmaları önem taşıyor. Atanmaya hak kazanan adayların hangi belgeleri ibraz etmeleri gerektiği ise, ilerleyen süreçte ayrıca duyurulacak. Bu nedenle, adayların süreci yakından takip etmeleri ve gerekli hazırlıkları yapmaları öneriliyor.

Editör: Mevlüt Peker